Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Δεκεμβρίου 2022

Ομόφωνα απέρριψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων τη Σ.Μ.Π.Ε. για τον «Ερημίτη»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στη συνεδρίασή του στις 2 Μαρτίου 2013 συζήτησε το θέμα της γνωμοδότησης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου Αξιοποίησης Ακινήτου Περιοχής «Ερημίτη» Κασσιώπης Νήσου Κέρκυρας» και ΟΜΟΦΩΝΑ κατέληξε ότι:

Α. Εμμένει στις δυο προηγούμενες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (2011 και 2013) αναφορικά με τον «Ερημίτη» και ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ τη ΣΜΠΕ, καθότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις αυτές.

Β. Επιπλέον, με βάση το άρθρο 102 του Συντάγματος, θέματα που αφορούν στην τοπική ανάπτυξη, οφείλει η Πολιτεία να σεβαστεί ότι είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ζητάμε να έχουμε ενημέρωση εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων για όλα τα θέματα.

Σχετικά

Ομόφωνο «ΟΧΙ» Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για την εκποίηση του «Ερημίτη» (09-02-2013)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ενημερωτική ημερίδα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με θέμα την Μακροπεριφερειακή Στρατηγική Αδριατικής-Ιονίου με υπογραφή Γρουζή

Συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη, κα Τζόγιας Γρουζή, στην 41η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών  Ευρώπης (CPΜR) στην Γαλλία Η […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *