Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Μαζί στο Μέλλον”

Με αφορμή την εκδήλωση – ενημέρωση, που οργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από την δημοτική αρχή στην Αθήνα, δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο διάφορα σχόλια, τα οποία μας δημιουργούν την ανάγκη να παρέμβουμε, ως δημοτική παράταξη, εκφράζοντας όχι μόνο όσους μας  εμπιστεύτηκαν και συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται, αλλά πιστεύουμε και την πλειοψηφία των Μεγανησιωτών.

Στους 26 μήνες της δημοτικής περιόδου που διανύουμε, συνέβησαν πολλά και σημαντικά. Υπήρξαν δράσεις και έργα από την δημοτική αρχή. Αυτά μπορούμε να τα δούμε, να τα συζητήσουμε (κάτι που έχει γίνει κατ’ επανάληψη και θα συνεχίσει να γίνεται) και να κριθούμε θετικά ή αρνητικά. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε όμως και να αποστασιοποιηθούμε από τα παρακάτω.

Τους πρώτους μήνες αυτής της δημοτικής περιόδου, δημιουργήθηκε ένα έντονο πολωτικό κλίμα που δίχασε και επηρέασε αρνητικά το σύνολο της κοινωνίας μας. Μια «ανώνυμη ιντερνετική αντιπολίτευση», ανεξάρτητα των προθέσεων  της (αν και είναι πλέον πασίδηλες), πασχίζει τελευταία να υποθάλψει αυτήν ακριβώς την πρακτική. Μια πρακτική την οποία φαίνεται ότι η κοινωνία μας την έχει αφήσει πίσω της μιας και έβλαψε το Μεγανήσι. Είναι προφανές ότι ορισμένοι θα πρέπει να κατεβάσουν τους τόνους και να αποφεύγουν τις ακρότητες, γιατί σε τελική ανάλυση τους χαρακτηρίζουν.

Για τον κύριο Αθανάσιο Κονιδάρη, πρέπει να επισημάνουμε ότι η επίκληση ιδιοτήτων δεν του προσδίδει αυτομάτως και τις ιδιότητες. Γιατί ορισμένα πράγματα είναι κουλτούρα ζωής, που όποτε και όταν τα αποκτήσει, θα του τα προσδώσει η κοινωνία. Εμείς (και όχι μόνο), του δώσαμε πολλές ευκαιρίες. Η πολιτική του απομόνωση, όσο θόρυβο και αν προσπαθεί να δημιουργήσει, φαίνεται ότι είναι  μη αναστρέψιμη και οριστική.

Κόντρα σε ένα τέτοιο κλίμα αντιπαλότητας, ιδιαίτερα σε  μια εποχή που η κοινωνία του Μεγανησίου αισθάνεται έντονη την πίεση της οικονομικής κρίσης και που το κεντρικό κράτος δείχνει παντελή αδυναμία να δώσει απαντήσεις, κυρίως στους νέους και τους ανέργους, εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι οφείλουμε να ενισχύσουμε την τοπική μας κοινωνία, να στηρίξουμε τους θεσμούς της και μέσα από την  κοινωνική αλληλεγγύη να συμβάλουμε στην συνοχή της και να προσπαθήσουμε να της δώσουμε ελπίδα.

Είναι αναμφίβολα σεβαστή και αναγκαία προϋπόθεση για να λειτουργήσει δημοκρατικά η κοινωνία μας, η διαφορετικότητα στην άποψη και η δημιουργία σχημάτων, που στη βάση μιας διαφορετικής πρότασης θα ζητήσουν από την κοινωνία μας, την ανάληψη της δημοτικής ευθύνης. Η λογική ωστόσο της τεχνητής πόλωσης και η δημιουργία σχημάτων στη βάση «αντί», είναι μια ξεπερασμένη πολιτικά πρακτική, που ιδιαίτερα στην εποχή μας και σε μικρές κοινωνίες, δημιουργεί συγχύσεις, προσωποποιεί τις πολιτικές αντιθέσεις, δηλητηριάζει τις προσωπικές σχέσεις και αποσυνθέτει την κοινωνία μας. Αυτή η πολιτική της δήθεν πόλωσης, δεν «βλάπτει» πολιτικά τον εκάστοτε Δήμαρχο. Βλάπτει το σύνολο της κοινωνίας μας και εγκυμονεί μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Εμείς δεν ασχολούμαστε με κανενός είδους «προεκλογικές καμπάνιες», όπως έσπευσαν κάποιοι να προδικάσουν. Αυτά απασχολούν μόνον όσους τους έχουν γίνει εμμονή οι (μακρινές) εκλογές και ασχολούνται ελάχιστα, περιστασιακά ή καθόλου με την καθημερινή πάλη για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού μας.

Υπάρχουν εντούτοις βασικοί και κρίσιμοι τομείς, στους οποίους μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε και να πάμε την κοινωνία μας μπροστά. Με σεβασμό στην διακριτή ατομική ή παραταξιακή τοποθέτηση του καθενός, πιστεύουμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι στο σύνολό τους, όπως άλλωστε έχει διαφανεί και στα τελευταία δημοτικά συμβούλια, επέδειξαν την ωριμότητα, την τόλμη και την επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης, να ξεπεράσουμε τις διχαστικές γραμμές και να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας.

Γιατί αυτό απαιτούν από μας οι Μεγανησιώτες.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δάγλας Ανδρέας

Καββαδά Έλλη

Κονιδάρης Παναγιώτης

Μάλαμας Σπύρος

Μάντζαρης Δημήτριος

Πολίτη Βησσαρία

Φερεντίνος Θωμάς

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στάθης Ζαβιτσάνος: “Λογικές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για οποιοδήποτε δήμαρχο”

Συνέντευξη του δημάρχου Μεγανησίου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου*  στο meganisinews 1)      Κύριε Ζαβιτσάνε, Χριστός Ανέστη και Χρόνια σας πολλά! Σας ευχαριστούμε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights