Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Θοδωρής Σολδάτος: “Η πρόταση για τους αγρότες βρήκε ανταπόκριση”

Δικαίωση για το Βουλευτή Λευκάδας Θοδωρή Σολδάτο και 21 ακόμη βουλευτές, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων, καθώς επίσης και στην κατάθεση σχετικής ερωτήσεως, ήταν η προχθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για την συνταξιοδότηση των αγροτών στα 40 έτη ασφάλισης και τη χορήγηση σύνταξης στους γεννηθέντες του 1948.

Το τελευταίο διάστημα οι βουλευτές, προώθησαν συντονισμένα το ζήτημα στον Πρωθυπουργό, στον αρμόδιο Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, αλλά και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με την κατάθεση σχετικής ερωτήσεως.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν σε όλα τα επίπεδα, ο αγρότης που ασφαλίζεται στα 20 του χρόνια, με τα ισχύοντα θα πρέπει να περιμένει 47 έτη για να συνταξιοδοτηθεί, δουλεύοντας σε βαριά και ανθυγιεινή εργασία.

Ζητούμενο, το οποίο ικανοποίησε ο πρωθυπουργός, με την εξαγγελία του στη συζήτηση για τα αγροτικά, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ήταν να αποκατασταθεί η αδικία στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και να ισχύσουν οι ίδιες διατάξεις, δηλαδή τα 40 χρόνια ασφάλισης ή τα 67 έτη ηλικίας, όπως στους υπόλοιπους εργαζόμενους, ως προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Ακολουθεί η ερώτηση:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΠΙΝ: Χορήγηση στον ‘Αθλητικό Σκοπευτικό Σύλλογο Σκορπιός’, άδειας διεξαγωγής διασυλλογικών σκοπευτικών αγώνων

Σταθερού Στόχου Γ΄ Κατηγορίας (πιστόλι κεντρικής πυροδότησης και πιστόλι ταχείας βολής), στις 17 Απριλίου 2022, στο σκοπευτήριο Σκορπιού Μεγανησίου Λευκάδας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *