Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Δήμαρχος Λευκάδας: “Λάθος κάνετε, έχουμε πάρει απόφαση στήριξης των δικηγόρων της Επιτροπής”

Σε επικοινωνία σήμερα το πρωί του δημάρχου Λευκάδας με το meganisinews,  ενημερωθήκαμε ότι η Λευκάδα έλαβε την συγκεκριμμένη απόφαση από  τις 18/01/2013 (πράγμα που αγνοεί η Συντονιστική Επιτροπή) και ότι πιθανόν να πέσαμε θύμα παραπληροφόρησης. Η δική μας εξήγηση είναι ότι για κάποιο λόγο ο συντονισμός και η άμεση επικοινωνία της Συντονιστικής Επιτροπής με τους δημάρχους τουλάχιστον…  κάπου  χωλαίνει. Όπως και να ΄χει το θέμα, είναι προτιμότερο οι “κακοί” της όλης  ιστορίας  να φανούμε εμείς και να “περπατά το θέμα” παρά να είναι “παγωμένο”.  Πρέπει, όμως, ο συντονισμός των μερών των εμπλεκομένων να γίνει καλύτερος, για να μπορούν να επιτύχουν και τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στην υπόθεση, πόσο μάλλον όταν απέναντί τους έχουν επενδυτικούς ομίλους με  δικηγόρους υψηλά καταρτισμένους και εξειδικευμένους.

Δείτε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λευκάδας:

__________________________________

26/02/2013

Στο “ψυγείο” έχει βάλει η Λευκάδα την συμμετοχή της κατά των υδατοκαλλιεργειών

Παρά την έγγραφη διαβεβαίωση του δημάρχου κ. Κώστα Αραβανή για συμμετοχή στην προσφυγή κατά του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών μέσω των δικηγόρων της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής παγωμένο κρατάει το ζήτημα ο δήμος της Λευκάδας.

Ενώ το Μεγανήσι σε μια μαραθώνια συνεδρίαση για το ίδιο θέμα έλαβε απόφαση ενάντια στην γραμμή του δημάρχου Στάθη Ζαβιτσάνου να στηρίξει τους δικηγόρους της Συντονιστικής Επιτροπής  στο ΣτΕ, η Λευκάδα παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου της Κώστα Αραβανή ,  συντηρεί το όλο θέμα σε εκκρεμότητα .

Πληροφορίες μας θέλουν όλο αυτό το διάστημα να ανταλλάσσονται  έγγραφα επικοινωνίας, αλλά χωρίς να πρωτοκολλούνται, καθιστώντας τα αυτόματα ανεπίσημη αλληλογραφία. Η απουσία του θέματος από την ημερήσια διάταξη των θεμάτων της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λευκάδας, αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής, με δεδομένο ότι απομένει μία μόνο συνεδρίαση μέχρι τις  3/4/2013 που εκδικάζεται η υπόθεση, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την εμπρόθεσμη (άρα και έγκυρη) συμμετοχή του δήμου Λευκάδας στην προσφυγή κι αφήνει τα νησιά Κάλαμο και Καστό  δίπλα στο Μεγανήσι  απροστάτευτα στις ορέξεις των μεγάλων εταιρειών υδατοκαλλιεργειών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν.

Πολύ αρνητική εξέλιξη και στον δήμο Ξηρομέρου, όπου εκεί πλέον τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν ξεκαθαρίσει από καιρό τώρα, με τον  δήμο να έχει διακόψει την επικοινωνία με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά του Χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Να σημειώσουμε για τους αναγνώστες ότι ανάλογο έγγραφο πρέπει να συμπληρώσει και ο δήμος Μεγανησίου , απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Να σημειώσουμε επίσης ότι με επίσημο έγγραφο που αναρτήθηκε στο site, η συντονιστική επιτροπή αναλογιζόμενη την οικονομική συγκυρία , έχει απαλλάξει τον δήμο Μεγανησίου από την εκταμίευση του ποσού των 1300 ευρώ της συμμετοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *