Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΑΣΟΚ: Επιστροφές και… καταστροφές

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Με αντιφατικά μηνύματα πορεύεται προς το συνέδριό του το ΠΑΣΟΚ. Από τη μία πλευρά, σήμερα αναμένεται και η τυπική επανένταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα των Κ. Σκανδαλίδη, Γ. Κουτσούκου, Μ. Κασσή και Άντζελας Γκερέκου (σ.σ.: η βουλευτής Κερκύρας έκανε ήδη χθες δήλωση ότι αποδέχεται τυχόν πρόσκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ). Από την άλλη πλευρά, όμως, οι εσωκομματικές έριδες εν όψει της εκλογής των συνέδρων το προσεχές Σαββατοκύριακο εντείνονται.

Χθες καταγράφηκε ένα σοβαρό (για αρκετούς) ή απλώς έντονο, αλλά δευτερευούσης σημασίας (για άλλους) επεισόδιο, ανάμεσα σε δύο γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών και εκπροσώπους της Επιτροπής Καταστατικού. Πληροφορίες θέλουν τους Γ. Αξαρλή (Α’ Πειραιά) και Χρ. Σωτηρόπουλο (Β’ Αθήνας), οι οποίοι υπέγραψαν το κείμενο 75 στελεχών που καταγγέλλουν αποκλεισμούς και ίντριγκες που κατευθύνονται από την ηγεσία, να αντάλλαξαν ύβρεις ή ακόμη και… ψιλές με τον Γρ. Φελώνη (στέλεχος της απολύτου επιρροής του Ευ. Βενιζέλου) και κατά την ένταση να… καταστράφηκαν οι καρέκλες του γραφείου στον 4ο όροφο της Ιπποκράτους.

Η μάχη για την εκλογή των περίπου 2.500 συνέδρων στο βάθος αποσκοπεί στην εκλογή της 120μελούς Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, όπου η πλευρά των «προεδρικών» και των «βενιζελικών» από τη μία και εκείνη όσων βρίσκονται απέναντι στην ηγεσία από την άλλη διαγκωνίζονται για να εκλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη και να διαμορφώσουν τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Την ίδια στιγμή, την πρόσκληση του κ. Βενιζέλου για διάλογο πριν το συνέδριο αποδέχθηκαν πέντε από τις έξι κινήσεις του μεταρρυθμιστικού χώρου (Μπροστά Σήμερα, Π80, Νέοι Μεταρρυθμιστές, Πολιτεία 2012, Πρωτοβουλία Β) και η «Δυναμική Ελλάδα» του Ηλ. Μόσιαλου. Η συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, ενώ «όχι» είπε ο «Κοινωνικός Σύνδεσμος» του Γ. Φλωρίδη. Θολό παραμένει το τοπίο με την ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρ. Λοβέρδου, ο οποίος, πάντως, δεν αποκλείεται να προσκληθεί στο συνέδριο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.