Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Βρήκαμε γιατρό στους άπορους, όχι όμως και στους ταλαίπωρους…

Ακόμη χωρίς γιατρό τα νησιά Κάλαμος και Καστός

Κι ενώ βρήκαμε γιατρούς για τους άπορους του νησιού της Λευκάδας, άλυτο φαίνεται να παραμένει το θέμα της πλήρωσης των θέσεων των αγροτικών ιατρών σε Κάλαμο και Καστό παρά του ότι τέθηκε ως ερώτημα στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας. Οι ευθύνες ακολούθησαν την «πεπατημένη», όπως σε πλείστα άλλα  θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των δημοτών, δηλαδή  μετακυλίονται  στους ανωτέρω και πιο συγκεκριμένα στο υπουργείο.

Όπως είπε ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής, έχει προταθεί στο υπουργείο ν’ αλλάξει ο τρόπος  και τα κριτήρια με τα οποία πληρώνονται οι θέσεις των αγροτικών ιατρών στα νησιά, γιατί έτσι όπως γίνεται η διαδικασία της πρόσληψης οι αγροτικοί ιατροί προτιμούν την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι για την Λευκάδα», κ. Κ. Δρακονταειδής, είπε ότι κοροϊδεύουμε εαυτούς εάν πιστεύουμε ότι θα εμφανιστεί γιατρός να καλύψει την θέση την στιγμή που κόπηκε το επίδομα που έπαιρναν να υπηρετήσουν το αγροτικό τους σε άγονες περιοχές και νησιά όπως ο Κάλαμος και ο Καστός.

Έτσι,  οι αποφάσεις αφέθηκαν έωλες στην ευαισθησία του υπουργείου, ποιου υπουργείου λέμε εμείς, της Τρόικας και της Αγγέλας των Βρυξελλών, που εάν θυμάστε,  κάνανε κάτι σκέψεις για εκκενώσεις νησιών σε κάτι φυλλάδες του ενός ευρώ που κρέμονταν στα περίπτερα. Κι αν δεν θυμάστε τις  «φυλλάδες του σωρού», θα θυμάστε σίγουρα εκείνες τις δηλώσεις του δημάρχου Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή  περί «επιλέξιμης δαπάνης», όταν ζήτησε να βάλει σκάφος  από Καστό και Κάλαμο για  Λευκάδα.

Αφού δεν είχαν γιατρούς να τους αναπληρώσουν, γιατί απέλυσαν τους ήδη υπηρετούντες; Αυτή η  φαρσοκωμωδία πρέπει κάποτε να τελειώνει. Εάν θέλετε τα νησιά μας ερειπωμένα κι έρημα, ρωτήστε αυτούς που αποφασίζουν και πέστε το μας καθαρά  να σας τα παραδώσουμε, να βάλετε σύρμα γύρω-γύρω και να ανοίγετε τις πόρτες κάθε καλοκαίρι  να μαζεύετε το «παραδάκι» και να τους το δίνετε.

Δώστε τα λιμάνια μας για τα  πολυτελή κότερά τους, πουλήστε το νερό μας,  δώστε τα χωράφια μας για πολυτελή ξενοδοχεία, βουλιάξτε τα καΐκια  και πνίξτε τους ψαράδες μας να μην σας πιάνουν και χώρο, στήστε  τις ιχθυοκαλλιέργειες να ταϊζετε τουρίστες  και υπηρετικό προσωπικό  που θα φέρετε από εκεί που δεν έχουν δει στην ζωή τους  ψάρι. Προσέξτε, όμως, γιατί όλοι μια μέρα θα σταθούμε απέναντι με την ιστορία.  Τα παραμύθια των αριστερών – δεξιών,   δημοσίων υπαλλήλων-ιδιωτικών, φοροφυγάδων και μη, Συριζαίων-  Χρυσαυγιτών,  Ορθοδόξων και Αλλοθρήσκων κ.α.  δεν έχουν πάντοτε το επιθυμητό happy-end. O Ταλαιπωριακός   με τον Κουρελιακό όταν παίζουν ποδόσφαιρο τσακώνονται μεταξύ τους, ενίοτε όμως πλακώνουν… τον διαιτητή !

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Βυθίστηκε λέμβος μεταξύ Μύτικα και Αστακού. Σώος με την συνδρομή του Λιμεναρχείου Λευκάδας ο 37χρονος ιδιοκτήτης

Ακυβέρνητη, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, βραδινές ώρες χθες,βενζινοκίνητη λέμβος, με έναν 37χρονοεπιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ “ΜΥΤΙΚΑ” και “ΑΣΤΑΚΟΥ” Αιτωλοακαρνανίας. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *