Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Βέτο της Τρόικας. Δεν θα πάρετε τη δόση του Μαρτίου, αν δεν απολύσετε άμεσα δημόσιους υπαλλήλους

Εντός της εβδομάδας οι Βρυξέλλες αναμένουν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων με τις καταργούμενες θέσεις και τους τριμηνιαίους στόχους αποχωρήσεων. Προϋπόθεση η διαθεσιμότητα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Τελεσίγραφο στην Αθήνα στέλνει η Κομισιόν για το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκεται σε «νεκρό σημείο» και δηλώνει έτοιμη να απαιτήσει άμεσες απολύσεις.

Πηγές της Κομισιόν καθιστούν σαφές ότι η εφαρμογή του προγράμματος προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ και η πρόοδος θα συνυπολογίζεται στην ομαλή ροή της χρηματοδότησης στο πλαίσιο των επόμενων δόσεων.

Στις Βρυξέλλες εκφράζεται έντονη ανησυχία για την καθυστέρηση που σημειώνεται στο πρόγραμμα και διαμηνύεται ότι οι ελεγκτές αναμένουν άμεσα συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την αποφασιστική προώθησή του. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι από το περιεχόμενο των απαντήσεων της Αθήνας θα εξαρτηθεί η ημερομηνία επιστροφής του κλιμακίου της τρόικας, αρχικά σε τεχνικό επίπεδο, η οποία τοποθετείται για τα τέλη Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ : ethnos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δεν παραδίδει την έδρα του ο Μιχελογιαννάκης. «Δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΔΗΜΑΡ και κατέβηκα ως ανεξάρτητος με το ψηφοδέλτιό της»

Τους 8 λόγους για τους οποίους κρατάει την έδρα του Ηρακλείου εξηγεί με επιστολή του ο  Γιάννης Μιχελογιαννάκης, τονίζοντας ότι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights