Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Μαρτίου 2020

Μαχαίρι στα ευνοϊκά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων. Άπιαστο όνειρο το σπίτι.

Τέλος στους ευνοϊκούς όρους δανειοδότησης των δημόσιων υπαλλήλων βάζει το υπουργείο Οικονομικών. Εξισώνονται τα επιτόκια με αυτά των εμπορικών τραπεζών. Μαχαίρι και στα επιτόκια καταθέσεων

Μετά την τριπλή μείωση στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, άλλο ένα τέταρτο μέτρο της κυβέρνησης έρχεται να πλήξει τους εργαζομένους, συρρικνώνοντας περαιτέρω το εισόδημά τους.

Με νέα ρύθμιση που ελήφθη από το επιτελείο του υπουργείου Οικονομκών, έρχεται τώρα και η κατάργηση των ευνοϊκών όρων δανειοδότησης του Ταµείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων.

Το νομοσχέδιο απαγορεύει να επιδοτούνται από τις δηµόσιες δραστηριότητές του, δηλαδή τις παρακαταθήκες και τις υποχρεωτικές καταθέσεις, οι υπηρεσίες που παρέχει στην ελεύθερη αγορά, δηλαδή τα δάνεια.

Έτσι, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων του ΤΠ∆ που χορηγούνται στους δηµόσιους υπαλλήλους αναµένεται να εξισωθούν µε των άλλων εµπορικών τραπεζών.

Ο κλάδος εµπορικών δραστηριοτήτων του Ταµείου αποκτά λογιστική αυτοτέλεια.

Η μετάφραση όλων αυτών είναι ότι ένα στεγαστικό δάνειο ενός δημοσίου υπαλλήλου για 30 χρόνια που σήμερα έχει ένα επιτόκιο κοντά στο 4% θα πάρει την ανηφόρα και θα ανεβαίνει κάθε φορά που η ΕΚΤ ανεβάζει το επιτόκιό της, όπως αναμένεται να κάνει μέσα στο ερχόμενο μήνα.

Παράλληλα οι δημόσιοι υπάλληλοι που μέσω ΤΠΔ έχουν επιτόκιο 3% για τις καταθέσεις τους θα βρεθούν με επιτόκιο κοντά στο 1% που δίνουν οι ιδιωτικές τράπεζες.

 ΠΗΓΗ: news 247.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *