Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Οκτωβρίου 2019

ΤΑΙΠΕΔ: Eγκρίθηκε η έναρξη της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Kατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στις 13 Φεβρουαρίου 2013, εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Το μοντέλο αξιοποίησης προβλέπει την πώληση του 51% επί του συνόλου των μετοχών και τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρείας σε επενδυτή που θα επιλεγεί μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εντός του τρέχοντος μήνα και να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2013.

Η ΕΥΑΘ κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα για την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το σύνολο των μετοχών της εταιρείας διαπραγματεύεται στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΠΗΓΗ : skai.gr

Σχετικά

Η «Κίνηση 136» διεκδικεί την εξαγορά του 40% της ΕΥΑΘ στο όνομα των πολιτών της Θεσσαλονίκης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΕΚΤΑΚΤΟ (update): Διεγράφη τελικά ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θοδωρής Σολδάτος από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Ψήφισε “ΝΑΙ” αλλά και δύο “ΠΑΡΩΝ” (video)

update: Μόλις τώρα έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θοδωρής Σολδάτος τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Μόλις […]

Κάλεσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Λευκάδας για συμμετοχή στην απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου και τις κινητοποιήσεις

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  Συμμετέχουμε και διαδηλώνουμε Απεργούμε όλοι και όλες στις 26 Σεπτεμβρίου ενάντια στα  μνημόνια και τα νέα  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *