Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Αυγούστου 2019

Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων: Αυτόνομο υδατικό διαμέρισμα στα Ιόνια Νησιά

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων γνωμοδότησε, για διαχειριστικούς αλλά και για αναπτυξιακούς λόγους, αρνητικά επί:

Α. Της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( ΣΜΠΕ) του σχεδίου: « Σχέδιο διαχείρισης της περιοχής  Λεκάνης Απορροής  Ποταμού ( υδατικό  διαμέρισμα ) ΗΠΕΙΡΟΥ».

Β. Της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων ( ΣΜΠΕ) του σχεδίου: « Σχέδιο  διαχείρισης  της  περιοχής  Λεκάνης  Απορροής  Ποταμού  ( υδατικό  διαμέρισμα) ΔΥΤΙΚΗΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ».

Γ. Της  Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( ΣΜΠΕ) του σχεδίου: « Σχέδιο διαχείρισης της περιοχής Λεκάνης Απορροής Ποταμού ( υδατικό  διαμέρισμα) Β. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

 Το σκεπτικό

Το σκεπτικό της αρνητικής γνωμοδότησης στηρίχτηκε σε προηγούμενη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι, δηλαδή, τα Ιόνια Νησιά θα πρέπει να αποτελέσουν ένα αυτόνομο Υδατικό Διαμέρισμα, ανεξάρτητο από τα Υδατικά Διαμερίσματα των κοντινών ηπειρωτικών περιοχών.

Διαβάστε σχετικά

07/08/2012:

Έπειτα από Κοινοτική οδηγία, όλες οι πηγές, οι γεωτρήσεις, τα πηγάδια αλλά και υπό μία ερμηνεία του νόμου ακόμα και το βρόχινο νερό πρέπει να δηλωθούν στους δήμους και τις περιφέρειες έως το τέλος του 2012.  Υπό την ονομασία «Σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων» και με  πρόσχημα την προστασία  του υδάτινου πλούτου, ουσιαστικά παραδίνεται σε απόλυτο έλεγχο  το νερό, βασικό και ελεύθερο από την φύση του  αγαθό,  με τελικό σκοπό την πλήρη εμπορευματοποίησή του.

Ημερίδα διοργανώθηκε και στην ΠΙΝ, με  ομιλητή τον αντιπεριφερειάρχη  αναπτυξιακού περιφερειακού σχεδιασμού κ. Ιωάννη Μαλακάση

(Γιάννης Μαλακάσης: «Ενιαίο Υδατικό Διαμέρισμα για τα Ιόνια Νησιά» –  Τι είναι το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων –  Τι συμβαίνει στα Ιόνια – Τρεις οι λεκάνες απορροής υδάτων) Συνέχεια

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ημερίδα από την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πρέβεζας-Λευκάδας προσκαλεί όλους τους ποδοσφαιριστές, παράγοντες και φιλάθλους των ομάδων στην Ημερίδα που διοργανώνει την Τετάρτη […]

Φοβούνται νέο μεγάλο χτύπημα του Εγκέλαδου. Ο σεισμός της Λευκάδας “ξύπνησε” δύο ρήγματα στην Κεφαλονιά

Δύο ρήγματα, τα οποία βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, έχουν τελικά ενεργοποιηθεί μετά τον σεισμό της περασμένης Κυριακής σύμφωνα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *