Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων: Αυτόνομο υδατικό διαμέρισμα στα Ιόνια Νησιά

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων γνωμοδότησε, για διαχειριστικούς αλλά και για αναπτυξιακούς λόγους, αρνητικά επί:

Α. Της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( ΣΜΠΕ) του σχεδίου: « Σχέδιο διαχείρισης της περιοχής  Λεκάνης Απορροής  Ποταμού ( υδατικό  διαμέρισμα ) ΗΠΕΙΡΟΥ».

Β. Της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων ( ΣΜΠΕ) του σχεδίου: « Σχέδιο  διαχείρισης  της  περιοχής  Λεκάνης  Απορροής  Ποταμού  ( υδατικό  διαμέρισμα) ΔΥΤΙΚΗΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ».

Γ. Της  Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( ΣΜΠΕ) του σχεδίου: « Σχέδιο διαχείρισης της περιοχής Λεκάνης Απορροής Ποταμού ( υδατικό  διαμέρισμα) Β. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

 Το σκεπτικό

Το σκεπτικό της αρνητικής γνωμοδότησης στηρίχτηκε σε προηγούμενη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι, δηλαδή, τα Ιόνια Νησιά θα πρέπει να αποτελέσουν ένα αυτόνομο Υδατικό Διαμέρισμα, ανεξάρτητο από τα Υδατικά Διαμερίσματα των κοντινών ηπειρωτικών περιοχών.

Διαβάστε σχετικά

07/08/2012:

Έπειτα από Κοινοτική οδηγία, όλες οι πηγές, οι γεωτρήσεις, τα πηγάδια αλλά και υπό μία ερμηνεία του νόμου ακόμα και το βρόχινο νερό πρέπει να δηλωθούν στους δήμους και τις περιφέρειες έως το τέλος του 2012.  Υπό την ονομασία «Σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων» και με  πρόσχημα την προστασία  του υδάτινου πλούτου, ουσιαστικά παραδίνεται σε απόλυτο έλεγχο  το νερό, βασικό και ελεύθερο από την φύση του  αγαθό,  με τελικό σκοπό την πλήρη εμπορευματοποίησή του.

Ημερίδα διοργανώθηκε και στην ΠΙΝ, με  ομιλητή τον αντιπεριφερειάρχη  αναπτυξιακού περιφερειακού σχεδιασμού κ. Ιωάννη Μαλακάση

(Γιάννης Μαλακάσης: «Ενιαίο Υδατικό Διαμέρισμα για τα Ιόνια Νησιά» –  Τι είναι το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων –  Τι συμβαίνει στα Ιόνια – Τρεις οι λεκάνες απορροής υδάτων) Συνέχεια

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ερώτηση του Απόστολου Κακλαμάνη στην Βουλή για τις ελλείψεις και την επαναλειτουργία οδοντιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Θέματα: 1) Η έκκληση του πρώην Προέδρου της Βουλής, βουλευτή Β’ Αθήνας ΠΑΣΟΚ, κ. Απόστολου Κακλαμάνη, προς την κυβέρνηση και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights