Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Δεν κλείνει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Το τμήμα του στη Λευκάδα παραμένει για τα επόμενα 2 χρόνια (update 2)

Το Meganisi News το είχε “πει“, με τον δικό του τρόπο, αλλά και σαφή ταυτόχρονα: “Η Αθηνά εντέλει όσο κι αν κάποιοι την ήθελαν να συνεχίζει να προσφέρει στη Λευκάδα την σοφία της,  φαίνεται πως σήμερα τους διέψευσε τασσόμενη στο πλευρό του κ. Αρβανιτόπουλου και της μνημονιακής πολιτικής. Εκτός βέβαια κι αν στο διάστημα της διαβούλευσης που ακολουθεί υπάρξει μια άλλη εξέλιξη ικανή να εκπλήξει, όσους μείνουν στην πρώτη ανάγνωση. Κρατάμε και μικρό καλάθι, γιατί όπως είπε ο αείμνηστις Κ. Καραμανλής, ο γηραιός, “Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται“.

5. Παραμένει το τμήμα για τα επόμενα δύο χρόνια στη Λευκάδα

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Αραβανή,  αποφασίστηκε η παραμονή του τμήματος στη Λευκάδα για τα επόμενα  δύο χρόνια. Ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε για την αυτοτέλεια του ιδρύματος Ιονίων Νήσων στο “Σχέδιο Αθηνά”.

4. Δήλωση βουλευτή Λευκάδας Θοδ. Σολδάτου

«Είχαμε πράγματι μια θετική εξέλιξη για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην σημερινή σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο Υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κα Α. Σαλή-Παπασαλή και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.  Η κατεύθυνση είναι να υπάρξει μια ομοσπονδοποίηση μεταξύ των δυο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων  που σημαίνει βέβαια και διατήρηση του ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων. Επιβεβαιώνομαι ως προς την αναφορά μου στο Δελτίο Τύπου που έκανα χθες ότι ο κος Μαραβέγιας θα πρέπει να έχει εναλλακτική πρόταση για το τμήμα της Λευκάδας και αυτό του ζητήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας.  Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας αλλά είμαστε ευχαριστημένοι. Η Λευκάδα είναι η πιο ευάλωτη από όλα τα νησιά αλλά για αυτό και χρειάστηκε  εναλλακτική πρόταση

3. Μάλιστα, ανακοινώθηκε, όπως γράφει το kefaloniapress.gr έχουμε πια”επίσημα η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρλά για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων”. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη αναμφίβολα θετική. Σε ό,τι αφορά το “παιχνίδι”, ουδέν σχόλιο, κύριοι.

Προηγούμενη ανάρτηση

2. Δηλώσεις του κ. Μαραβέγια έπειτα από την συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.

1. Σύμφωνα με το e-kefalonia.net:

“Στις 17.30 ξεκίνησε η σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων μεταξύ του υπουργού (και συμβούλων του), μελών της διοικούσας επιτροπής (Μαραβέγιας – Πολίτης) καθώς και τη Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κα Σαλή Παπασαλή. Μετά τη νέα πρόταση που κατέθεσε η διοικούσα (την είχαν επεξεργαστεί και οι καθηγητές τις τελευταίες ώρες) ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την αυτοτέλεια του ιδρύματος Ιονίων Νήσων στο σχέδιο “Αθηνά”.

Αυτή τη στιγμή σε πολύ καλό κλίμα, συνεχίζεται η διαβούλευση για το πώς θα συνεργαστεί το ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς και το πώς θα μετενομαστούν τα τμήματα (έχουμε κάποιες συγχωνέυσεις) καθώς και άλλες λεπτομέρειες διαδικαστικού ενδιαφέροντος.

Αμέσως ενημερώθηκαν από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο τόσο ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης όσο και ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θα έχουμε

Τρια τμήματα στη Κεφαλονιά (Αργοστόλι – Ληξούρι)

Ένα στη Ζάκυνθο

Ένα στη Λευκάδα

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ.

Μετά τη διαβούλευση με τον Υπουργό, διασφαλίστηκε η παραμονή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ως ίδρυμα. Η διαβούλευση συνεχίζεται σε επιστημονικό επίπεδο για την ονοματολογία των Τμημάτων του ιδρύματος.”

2 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *