Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Οκτωβρίου 2019

Στη σύσταση Επιτροπής Παιδείας στα Ιόνια Νησιά προχωρά η ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση των Δήμων)

ΠΕΔ – Επιτέλους ξύπνησαν οι δήμαρχοι

Στη σύσταση Επιτροπής Παιδείας στα Ιόνια Νησιά θα προχωρήσει σε επόμενη συνεδρίασή της η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων. Αυτή ήταν η εισήγηση του προέδρου της, δημάρχου Κερκυραίων, κατόπιν προτάσεως του δημάρχου του νησιού μας προς τους συναδέλφους τους, που βρέθηκαν, χθες, στη Ζάκυνθο για τη συνεδρίαση του Οργάνου.

Αφορμή για τη σύστασή της υπήρξαν τα αποτελέσματα μελετών του Υπουργείου Παιδείας που δείχνουν, ότι στα Ιόνια υπάρχει υποεκπαίδευση αφού, όπου ανθίζει ο τουρισμός, υπολείπεται η παιδεία και ο πολιτισμός. Επιπρόσθετα στην κατεύθυνση αυτήν οδηγήθηκαν οι δήμαρχοι λόγω των τελευταίων εξελίξεων με το σχέδιο “Αθηνά”.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν όλοι για το θέμα του ΤΕΙ και τις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των εκπροσώπων από όλα τα νησιά, με τον υπουργό Παιδείας. Συντάχθηκαν όλοι με την τελική απόφαση και την οριστική πρόταση που υπεβλήθη προς τον κ. Αρβανιτόπουλο, που προβλέπει την μετατροπή των τμημάτων σε μια σχολή ανά νησί με πολλές κατευθύνσεις.

ΠΗΓΗ : imnerazante.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Απάντηση Δημάρχου Λευκάδας, Κώστα Αραβανή, σε δημοσίευμα για ένταξη έργων του Δήμου Λευκάδας

Σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρονταν στα έργα: “Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης Δήμου Λευκάδας” […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *