Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Απριλίου 2024

1ο & 2ο μέρος της συνέντευξης με τον Γιώργο Γαβρίλη: “Μοίρασαν το νησί σε Πατρίκιους και Πληβείους”

Κύριε Γαβρίλη, καλησπέρα σας.

Καλησπέρα και σε σας. Θα σας παρακαλούσα να  με αποκαλείτε Γιώργο, αισθάνομαι έτσι πολύ πιο άνετα μαζί σας.

Ωραία λοιπόν, κύριε  Γιώργο ευχαριστούμε που δεχτήκατε την συνέντευξη μαζί μας και για να μην σας κλέβουμε τον πολύτιμο χρόνο σας, ξεκινάμε με την πρώτη ερώτησή μας. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αποτελείτε την, ας πούμε, μεγάλη έκπληξη στα πολιτικά δρώμενα του Μεγανησίου, δηλαδή εμφανιστήκατε από το πουθενά και αναστατώσατε την πολιτική ζωή του τόπου. Έτσι είναι;

Θεωρώ ότι είστε παραπληροφορημένος, διότι τα πράγματα δεν έχουν ακριβώς έτσι. Πάντα ενδιαφερόμουν για τα κοινά και σε μεγάλα ζητήματα που απασχόλησαν το Μεγανήσι ήμουν πάντα παρών. Μάλιστα θεωρώ ότι είμαι αυτός που μαζί με οικολογικές οργανώσεις στη Λευκάδα , αναδείξαμε το θέμα της πώλησης του υγροβιότοπου στον Άι-Γιάννη και την αποτρέψαμε μέσω του τότε Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Φερεντίνου. Επίσης, υπήρξα μέσα στους βασικούς πρωτεργάτες της αποτροπής της κατάληξης  του Βιολογικού  Ελλομένου στο Αλαμανάτο , πράγμα που τελικά με την ανοχή των δημοτικών μας αρχών τελικά …συνέβη!

Πάραυτα, εάν δεν μας απατά η μνήμη μας, δεν συμμετείχατε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος, σωστά;

Σωστότατα. Υπήρξα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2007 στο πλευρό του Θανάση Κονιδάρη, στην πορεία απογοητεύτηκα και το 2010 δεν μπήκα στον κόπο παρότι μου ΄γινε πρόταση. Μάλιστα και οι δύο συνδυασμοί με επισκέφθηκαν εκείνη την περίοδο κι έκανα εκτενή συζήτηση με τους υποψηφίους δημάρχους, οι οποίοι δεν με ικανοποίησαν στα βασικά ζητήματα που τους έθεσα κι έτσι αποφάσισα να μείνω σπίτι μου την ημέρα των εκλογών.

Μήπως θέλετε να γίνετε λίγο πιο σαφής  και να μας διευκρινίσετε πού δεν σας κάλυψαν;

Ακούστε,  το 2010  η οικονομική κατάρρευση της χώρας ήταν δεδομένη, βαδίζαμε προς ευρωπαϊκή κηδεμονία, με το ΔΝΤ  να έχει ήδη αρχίσει συζητήσεις με την κυβέρνηση για την υπαγωγή της σ΄αυτό. Παράλληλα, μια τεράστια αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, αυτή του “Καλλικράτη”, βρίσκονταν εν εξελίξει. Για να πετύχει,  χρειάζονταν οικονομική στήριξη από την κεντρική εξουσία που έψαχνε χρηματοδότηση στα δανεικά των εταίρων μας για να επιβιώσει. Τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα και κουβέντα επί της ουσίας δεν γινόταν.  Αντίθετα, οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις πέταγαν την μπάλα στην κερκίδα, για να απροσανατολιστεί ο κόσμος και να ψηφίσει με τα συνήθη κριτήρια (σόγια, συγγενείς, ημέτεροι, φίλοι), γιατί έτσι βόλευε. Δεν υπήρξε συζήτηση επί της ουσίας και, φυσικά, δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το σύνθημα ήταν  “άντε γιούργια να πάρουμε την πόλη“.

Αυτά, όπως μας είπατε, ήταν γνωστά και από πιο παλιά, προϋπήρχαν. Τί ήταν εκείνο, όμως, που σας ανάγκασε να βγείτε μπροστά;

Η αλήθεια είναι πως το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με εκείνη την πρώτη συνάντηση της παράταξης  «Μαζί στο μέλλον», γιατί μου έδωσαν την εντύπωση ότι  θέλουν να μοιράσουν τα «λάφυρα» από την νίκη τους στις πρόσφατες εκλογές. Αντί να σεβαστούν το γεγονός, ότι η κ. Καββαδά Αικατερίνη( Καρατσολάκη) άγνωστη στο νησί και μέχρι τότε -και σε μένα- πάλεψε την εκλογή με αυτόν τον συνδυασμό που είχε (ανομοιογενής) και  να προβληματιστούν, αυτοί επηρεασμένοι κι απ΄τον Γιώργο Παπανδρέου που τότε ήταν στα φόρτε του αλλά και την παντοδυναμία  του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική ζωή της χώρας, μέθυσαν από την εξουσία. Δεν πίστευα στα μάτια μου κι έπεσα απ΄τα σύννεφα, γιατί στην ουσία εφάρμοζαν μια πολιτική που χρόνια την κατηγορούσαν. Αντί, λοιπόν, να ενώσουν την κοινωνία από την πρώτη μέρα κιόλας εν όψει  της οικονομικής λαίλαπας που ερχόνταν,  εκείνοι μοίραζαν το νησί σε Πατρίκιους και Πληβείους.

Η απάντησή σας αφήνει υπονοούμενα για την σύνθεση της αντιπολίτευσης. Θέλετε να πείτε κάτι;

Κοιτάξτε, μην με βάζετε σ΄αυτό το «τρυπάκι». Τίποτε περισσότερο απ΄αυτό που θα διαπίστωνε ο καθένας από το πρώτο κιόλας συμβούλιο. Δηλαδή θεωρώ ότι υπάρχουν κι αξιόλογα άτομα εκεί μέσα, μόνο που αυτό που τους ένωνε σαν παράταξη δεν ήταν η ιδεολογία και δεν ήταν οι κοινές ανησυχίες,  πράγμα  που έγινε και στον πιο ανίδεο (πολιτικά)  ολοφάνερο με την αποχώρηση της κ. Καββαδά. Τώρα, τι ήταν αυτό που  τους ένωνε σε δημοτική παράταξη, είναι άλλο θέμα.

Πως προέκυψε η συμμετοχή σας στο Μeganisi Νews;

(Γέλια)! Το Μeganisi Νews εκείνη την εποχή έπεφτε θύμα αποκαθήλωσης από συντάκτες. Απ΄ότι ξέρω, όλη η προηγούμενη περίοδος ήταν ταραγμένη. Αφορμή ήταν κάποιο δημοσίευμα που δεν άρεσε στην δημοτική αρχή την προεκλογική περίοδο και που σαν αποτέλεσμα είχε την αποχώρηση του Στάθη (Γάτζου). Θεώρησαν ότι δεν ελέγχεται, γιατί τότε διαχειριστής ήταν ο Νίκος.  Από κει και μετά δημιουργήθηκε μια δεύτερη ιστοσελίδα, η οποία έκανε «μετεγγραφές» αδειάζοντάς ουσιαστικά το Μeganisi Νews από συντάκτες. Ολόκληρα σχέδια δηλαδή με σκοπό τον αφανισμό του. Εκείνη την εποχή εγώ καλά –καλά δεν γνώριζα να τονίζω τις λέξεις γράφοντας σε κομπιούτερ, μάλιστα κάποια στιγμή τα κατάφεραν κι έκλεισε το blog για περίπου 2 μήνες. Συζήτησα με κάποιους που επειδή δεν έχω την άδεια τους δεν θ΄αναφέρω τ’ όνομά τους, είπαμε ότι πρέπει να το πάρουμε. Στην πορεία, παρότι ήταν μέλη, το παράτησαν, έτσι το φορτώθηκα εγώ και με κάποια βοήθεια από ανθρώπους που πρέπει  για λίγο ακόμα (ελπίζω) να παραμείνουν ανώνυμοι,  το κρατώ ζωντανό σήμερα και θέλω να πιστεύω ότι κάνω περήφανους κι αυτούς που στο παρελθόν το είχαν. Βέβαια διαθέτω στο Meganisi News πολύ χρόνο που έχω στερήσει από αλλού που συνήθως διέθετα, αλλά θεωρώ ότι στην δύσκολη αυτή συγκυρία βοηθάω τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου συμβάλλοντας σε μια πορεία  για μια δικαιότερη κοινωνία.

Πιστεύετε ότι έχει αποτέλεσμα  αυτή  η επιλογή σας;

Βεβαιότατα! Εάν δεν έβλεπα αποτέλεσμα, θα είχα προ πολλού εγκαταλείψει. Φαντάζεστε τι σκάνδαλο θα είχε ξεσπάσει εάν αυτά που γράφουμε  είχαν γραφτεί πριν από  3 χρόνια; Εδώ μιλάμε ο άλλος έφαγε παρατήρηση γιατί έγραψε για τη πλημμύρα στο Βαθύ! Να μην αναφερθώ για κάτι τηλεφωνήματα που πέφτανε στις δύο τα μεσάνυχτα! Δεν θα επεκταθώ, γιατί η αληθινή ιστορία και τα πραγματικά περιστατικά μαθαίνονται πολύ αργότερα απ΄ την  χρονική στιγμή στην οποία εκτυλίσσονται. Απλά στέλνοντας κι ένα μήνυμα  με πολλούς αποδέκτες, θέλω να πω ότι όχι απ’ τα λόγια, αλλά από τα έργα κρίνονται οι άνθρωποι .

Είπατε πιο πριν ότι ήθελαν το Μeganisi Νews  κλειστό, ποιός και γιατί το ήθελε;

Διαβάστε προσεκτικότερα τις απαντήσεις μου και θα καταλάβετε. Το Μeganisi Νews σας είπα δεν ήταν ούτε ελεγχόμενο, ούτε αποτελούσε  η δημιουργία του προϊόν συσκέψεως διαφόρων “παραγοντίσκων” του νησιού μας. Απλά νέοι άνθρωποι δημιουργούσαν μ΄αυτό κάνοντας το μεράκι τους. Όσο γράφανε «μια ωραία πεταλούδα» ή «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» όλα καλά. Όταν άγγιξαν από λάθος ένα πρόβλημα, έπεσαν να το πνίξουν. Θα σας δώσω και αποκλειστικότητα σε μια είδηση. Στις αρχές όταν πρωτοπήρα το blog, κάποιοι σε μια ομήγυρη πρότειναν να με χτυπήσουν! (υπάρχουν μάρτυρες). Τι άλλο να σας πω, για να πειστείτε ότι δεν ζούμε σε αγγελικά πλασμένη κοινωνία ούτε στο Μεγανήσι!

Θέλετε να πείτε ότι φοβηθήκατε;

Όχι,  θέλω να πω  ότι έφτασαν μέχρι αυτού του σημείου της πολιτικής κατάντιας για να εντυπωσιάσουν ο ένας τον άλλο να πουν κι  αυτό, άσχετα εάν γνώριζαν ότι ποτέ δεν θα το πραγματοποιούσαν. Δεν φοβόμουν αυτό, φοβόμουν πολύ περισσότερο ότι λόγω επαγγέλματος είμαι εκτεθειμένος σε περισσότερες από 30 δημόσιες υπηρεσίες που μας ελέγχουν. Καταλαβαίνετε τι εννοώ!  Όπως και κάθε δημόσιος υπάλληλος φοβάται σήμερα υπό την «δαμόκλειο σπάθη» της απόλυσης και κάθε πολίτης από το να χάσει τα ψίχουλα που του πετάνε για να ζήσει,  έτσι  ο καθένας  μας προστίθεται στο σύνολο  και κανείς δεν αντιδρά.  Αυτή την δημοκρατία μας επιβάλανε!

Πιστεύετε ότι αυτό κάποτε θα αλλάξει και ότι θα υπάρξει αντίδραση της κοινωνίας;

Πιστεύω ότι στο Μεγανήσι έχει αλλάξει, ότι η κοινωνία έχει βγει μπροστά, αυτό μας έδειξαν οι πολίτες. Συνασπίστηκαν κι ανέτρεψαν  ειλημμένες  αποφάσεις της δημοτικής αρχής για ΣΜΑ και Βιολογικό  κι ανάγκασαν τον δήμαρχο να κάνει στροφη 180 μοιρών στα μεγάλα αυτά θέματα, οδήγησαν σε συμβούλιο την εκμίσθωση του λιμανιού Βαθέος με τα γνωστά αποτελέσματα.  Στις  βουλευτικές εκλογές έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα κατακρημνίζοντας το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύοντας  τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και έδωσαν ένα μεγάλο ποσοστό και στο ΚΚΕ.

Βοηθήστε μας λιγάκι. Κάπου εκεί μέσα στον Αύγουστο  δεν ήταν εκείνο το συμβούλιο για την καταγγελία της εκμίσθωσης του τουριστικού καταφυγίου στο Βαθύ; Έχετε τοποθετήσει και την αρχή της νέας προεκλογικής περιόδου τότε,  έτσι δεν είναι;

Ναι, τον Αύγουστο! Ήμουν εκεί, ήμασταν όλοι εκεί, εννοώ τα χρειάστηκαν! Είχαν επιστρατεύσει όλους τους κολλητούς τους  για να  υπερασπιστούν την επιλογή τους. Υπερτερούσαμε και ήταν από τις λίγες φορές που ενωμένοι αριστεροί απαιτούσαν μαζί με την κοινωνία να  επιστρέψει το λιμάνι στους δημότες του. Βέβαια, ξέρουμε πως τελευταία στιγμή το απέτρεψαν. Δεν παρεξηγώ κανέναν, το είπα και πιο πριν: ο καθένας φοβάται μήπως χάσει τα ελάχιστα που του πετάνε για να ζήσει. Όχι πως άμα λαμβάνονταν τέτοια απόφαση την άλλη μέρα θα διώχναμε τον επιχειρηματία. Απλά θα στέλναμε ένα ηχηρό μήνυμα από το μικρό Μεγανήσι ότι ο λαός αντιστέκεται και δεν επιθυμεί ιδιωτικοποιήσεις των πάντων στο όνομα της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται.

Από εκεί και πέρα άρχισε το ξήλωμα του πουλόβερ και είδαμε την αποχώρηση της κ. Καββαδά, δηλώσεις για το “όλοι μαζί”  κτλ, πράγματα που είχαν συζητηθεί ήδη από  τις 10  Αυγούστου σε μια άτυπη συνάντηση της παράταξης «Μαζί στο μέλλον». Ψάξτε την, υπάρχει στο διαδίκτυο. Ακολούθησαν μυστικά δείπνα εδώ, κλείσιμο σε γραφείο τεσσάρων ανθρώπων στην Αθήνα σε μια συνεστίαση κτλ.κτλ.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως εδώ ενδιαφέρονται να δώσουν και τα ελεύθερα λιμάνια, όπως διαβάσαμε, μέσω ΤΑΙΠΕΔ! Όχι  να ελευθερώσουν όσα ήδη έχουν ιδιωτικοποιηθεί.

Ναι, αλλά τελευταία είδαμε τον δήμαρχο να προτείνει επιστροφή στον πρωτογενή τομέα του νησιού και την δημιουργία νέου ελαιοτριβείου. Δεν λέει αυτό κάτι;

Ο  κ. Στάθης Ζαβιτσάνος είναι πολιτικός, που σημαίνει: διαφωνείς μαζί του και μπαίνεις στο γραφείο του και βγαίνοντας σ΄ έχει  πείσει ότι δική του ιδέα ήταν η δικιά σου θέση κι ότι τον έπεισες και  μπράβο. Φτάνει λοιπόν κανείς να κάνει μια μικρή αναδρομή στις συνεντεύξεις που κατά καιρούς έχει δώσει σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και θα καταλάβει τι εννοώ. Οπαδός του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και της «κομματοκρατίας» όπως λειτούργησε και κατέστρεψε τη χώρα, αυτό είναι. Με προσλήψεις με τον τρόπο που γίνονται, με απευθείας αναθέσεις, με ειδική μεταχείριση για τους δημότες κτλ, χωρίς οικολογική ευαισθησία, με τα κιόσκια στο Βαθύ, τα μπετά στο Φανάρι.  Άρρηκτα  συνδεδεμένος με την πολιτική που ακολούθησε το βαθύ ΠΑΣΟΚ και κατέστρεψε τη χώρα.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρεθήκαμε και στα πρωτοσέλιδα μεγάλων Αθηναϊκών εφημερίδων και σε δελτία ειδήσεων .

Ας περάσουμε όμως ξανά στα δικά σας. Αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί ένα κείμενο στο διαδίκτυο, μια πρόσκληση σε συγκέντρωση δημοτών για την δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης που φέρει και την υπογραφή σας. Σε τι ευελπιστείτε μ΄ αυτή σας την κίνηση;

Καιρό τώρα συζητάω με διάφορους ανθρώπους για το πώς μπορούμε ν΄ αλλάξουμε πράγματα που τα θεωρούμε στραβά, ν’ αντισταθούμε σε πολιτικές που μας εξαθλιώνουν,  να βρεθούμε δίπλα σε ανθρώπους που μας χρειάζονται, ν΄ αφήσουμε πίσω ό,τι μας πληγώνει, να δώσουμε μια ευκαιρία στην κοινωνία να τραβήξει μπροστά με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Να επαναφέρουμε την ισονομία, την ισοπολιτεία και την αλληλεγγύη, να απομακρύνουμε τα «φαντάσματα» που αποφασίζουν για εμάς. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε  με τα παιδιά (τους συνυπογράφοντες)  αυτή την πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει τον δήμο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.  Τα παιδιά -να σημειώσουμε- ότι  στην πλειοψηφία  τους είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στα πολιτικά δρώμενα του νησιού.

Εύλογα θα ρωτούσε κανείς , άπειροι όντες πώς θα τα καταφέρουν;

Ναι, είδαμε ποια έργα παρουσίασαν οι έμπειροι! Το άκουσα κι εγώ από κάποιους. Όμως, θα ήθελα να μου πουν εκείνοι που τα ισχυρίζονται πόσα και ποια μεγάλα έργα έγιναν στο Μεγανήσι την περίοδο 2007-2013, την περίοδο του ΕΣΠΑ δηλαδή που οι μελέτες ήταν βάλε-πάρε. Ας  ελέγξει κανείς από τότε πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για μελέτες το αντίστοιχο διάστημα και τότε ας μιλήσει. Αλλά και από παλιότερα, απ΄την περίοδο με το νέο δημαρχείο, όπου έγινε αιτία να χαθεί και μια ζωή… Αυτό το κακό έχουμε, ξεχνάμε εύκολα!

Πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί σε μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για το νησί του Μεγανησίου;

Νομίζω πως ναι, ναι, μπορεί ν΄ αποτελέσει μια καλή νέα αρχή για τον τόπο. Αφού εξασφαλιστεί η ιδεολογική ταυτότητα που είναι απαραίτητη  προϋπόθεση για την μετέπειτα συνοχή του, αφού αποκλειστεί η δημιουργία ομάδων μέσα στο συνδυασμό κι αφού  με συζητήσεις ξεκαθαριστεί η θέση στα μεγάλα θέματα του νησιού, μπορεί να «περπατήσει», εάν και εφόσον η κοινωνία θέλει αλλάξει  ρότα.

Τί εννοείτε;  Θα θέλατε να μας το διευκρινίσετε;

Λέω, λοιπόν, εάν η κοινωνία θέλει να ξεφύγει από το φίλος, γνωστός, συγγενής, κάνω την δουλειά μου κτλ και ψηφίσει με το βασικό κριτήριο, πρέπει  ό,τι δεν μας έβγαλε και δεν βγάζει πουθενά, η ανακύκλωση κορεσμένων υλικών και πολιτικών, υπάρχει ελπίδα  για όλους μας. Αλλά κι η πιθανότητα αυτοί που τελικά θα συμμετέχουμε σ΄ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο να οδηγηθούμε στην κάλπη ψηφίζοντας εαυτούς, για εμάς θα αποτελεί νίκη. Ξέρετε ότι εάν ψηφίζουμε όπως ψηφίζαμε εγώ θα περιοριστώ στο συντριπτικό σκορ των 2 το πολύ 3 ψήφων, μιας που δεν διαθέτω ιδιαίτερα μεγάλο σόι !

Δυστυχώς, οι ερωτήσεις είναι πολλές και τα θέματα δεν εξαντλούνται σε μια και μόνο συνέντευξη. Θα θέλατε να μας κάνετε μια γενικότερη  πολιτική τοποθέτηση  κι έτσι να κλείσουμε  για τώρα;

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι όλο το επόμενο χρονικό διάστημα είναι πολύ κρίσιμο για τη χώρα, η οικονομική κρίση βρίσκεται στην αρχή της και, δυστυχώς, θα βαθύνει περισσότερο χτυπώντας την πόρτα σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι, σε κάθε Μεγανησιώτη. Αρκετές επιχειρήσεις του νησιού αντιμετωπίζουν προβλήματα που με τον καιρό θα οξυνθούν. Έχουμε ήδη δει  τρία λουκέτα και νέα καταστήματα δεν ενοικιάζονται, άνεργοι νέοι επιστρέφουν στο νησί, άλλοι ξενιτεύονται κι άλλοι έβγαλαν τα φυλλάδια τους απ΄τα ντουλάπια. Δίπλα μας ο Κάλαμος και ο Καστός μείναν χωρίς αγροτικό ιατρό και  στην Λευκάδα «έγραψαν» κανονικά πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες και με μια κίνηση αφαίρεσαν το ΤΕΙ από την πόλη. Οι ιχθυοκαλλιέργειες απειλούν να ζώσουν το νησί μας και τα εναπομείναντα λιμάνια του προγραμματίστηκαν να δοθούν βορά σε μεγάλους επενδυτικούς ομίλους. Είναι υπόθεση όλων  μας πλέον αντισταθούμε σ΄αυτές  τις αντιλαϊκές πολιτικές με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, σε κάθε ευκαιρία.  Είναι σημαντικό ν΄ αρχίσουμε  αλλάζοντας πρώτα το νησί μας, την Λευκάδα, αλλά και στην Ελλάδα την πολιτική που μας οδήγησε εδώ σήμερα.

Αυτά είχα να πω και σας ευχαριστώ για την ευκαιρία  που μου δώσατε!

Εμείς σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα σας προσπάθεια.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. Η συνεντευξη σου Γιωργο αφοπληστικα ειλικρινης,λες αληθειες που ενστερνιζομαι απολυτα,εχεις δικιο για οτι συνεβει τον περασμενο Αυγουστο και η σταση της κ.Καββαδα προδιαγεγραμμενη απο το τριτο συμβουλιο κι υστερα,οντως ο συγκεκριμενος συνδυασμος ηταν ανομιογενης στη συσταση του,ομως ειχε μια κοινη συνισταμενη να ανατρεψει την απολυτοσυνη του κ.Ζαβιτσανου,πραγμα που δεν καταφερε για ελαχιστους ψηφους,υπευθυνοι ειστε και σεις που τοτε δεν στηριξατε τον αντιπαλο του,πολλα απο τα ατομα που δημιουργησατε τη νεοσυστατη κινηση σας η δεν ψηφισατε τιποτε την προηγουμενη φορα η στηριξατε τον τωρινο δημαρχο.Κι αφου οπως λες στην αντιπολιτευση υπαρχουν κι αξιολογοι ανθρωποι γιατι δεν τους πλησιασατε ετσι ωστε να γινει μια μεγαλυτερη παραταξη που θα χει παρασταση νικης?Σε γνωριζω προσωπικα και εκτιμω συχνα την απολυτοσυνη σου σ ορισμενα ζητηματα,σε συναντω σ ολα τα συμβουλια τα δημοτικα γιατι κι εγω ειμαι τακτικοτατη θαμωνας ξερω λοιπον πολυ καλα πως κινουνται τα πολιτικα νηματα στο Μεγανησι,ειμαι σιγουρη λοιπον πως για ν ανατραπει το συγκεκριμενο σκηνικο πρεπει η δικια σας κινηση να ερθει σ επαφη με τους περισσοτερους πολιτες της αντιπολιτευσης ετσι ωστε ν αλλαξει το σκηνικο του ζοφου διαφορετικα θα εχουμε την ιδια σουπα!Και να καταλαβω θα ηγηθεις της κινησης?

  2. Αγαπητή Εύα, την απάντηση την έδωσες μόνη σου με την ερώτησή σου:

    οντως ο συγκεκριμένος συνδυασμός ήταν ανομοιογενής στη σύσταση του, όμως ειχε μια κοινη συνισταμενη να ανατρέψει την απολυτοσυνη του κ.Ζαβιτσανου ,πράγμα που δεν κατάφερε“,

    έγραψες. Άρα, λοιπόν, η αλλαγή του όποιου δημάρχου είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή από μόνη της να πείσει τον κόσμο ότι κάτι καλύτερο του προτείνεις, σωστά;

    Δυστυχώς, κάθε φορά που αναφέρομαι στον δήμαρχο είμαι σε δύσκολη θέση ν΄ αναφέρω τ’ όνομά του, γιατί δεν έχω προσωπικά μαζί του, απλά μας χωρίζει ιδεολογικό χάσμα και ως δήμαρχος δεν θεωρώ ότι λειτουργεί σωστά.

    Το πρόβλημα λοιπόν είναι κι ο δήμαρχος, αλλά κυρίως είναι η πολιτική που εφαρμόζει, αυτό είναι το πρόβλημα.
    Δηλαδή, εάν π.χ. λέω αύριο τον φώναζαν στην Αθήνα και του ΄λεγαν “ρε Στάθη, για το Θεό, κάνε στην άκρη να βάλουμε κάποιον άλλον μπροστά” (πράγμα που δεν το αποκλείω να συμβεί), αμέσως θα μας λύνονταν το θέμα; Σίγουρα όχι. Εάν το Μεγανήσι θέλει 4 άτομα ν΄ αποφασίζουν ποιος θα είναι δήμαρχος με γεια του , με χαρά του. Εγώ κι αυτοί που υπογράφουνε κι όσοι ακόμα θελήσουν δεν το επιθυμούμε. Τώρα για την αντιπολίτευση, συζητήσεις γίνονταν, γίνονται με όλους -ρώτα και θα σου πουν- άλλωστε ανοιχτές συναντήσεις θα γίνονται τακτικά πλέον. Θεωρώ ότι όποιες βιαστικές κινήσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν.

    Για το αν θα ηγηθώ, θεωρώ ότι με την συμμετοχή μου σε διάφορους συλλόγους δεν έχω δώσει τέτοια εικόνα, δηλ. ανθρώπου που θέλει να … ηγείται. Στην φάση που βρισκόμαστε πρέπει να εξασφαλίσουμε τους συμβούλους, οι οποίοι ουσιαστικά θα αποφασίζουν και θα ψηφίζουν. Ξέρεις, ο δήμαρχος εισηγείται, αλλά τις τελικές αποφάσεις οι σύμβουλοι τις ψηφίζουν. Να κι ένα ωραιότατο επιχείρημα στην φαρέτρα του εκάστοτε δημάρχου. Δηλαδή την ενοικίαση του τουριστικού καταφυγίου στο Βαθύ κάποιοι σύμβουλοι την αποφάσισαν, ο δήμαρχος εκτελεί αποφάσεις του δημοτικού του συμβουλίου. Αυτά τα λίγα και περισσότερα όλοι μαζί αύριο στις 11 το πρωί.

    Όσο για την κ. Καββαδά εκ του ασφαλούς πλέον είμαι χαρούμενος που δεν ταυτιστήκαμε μαζί της. Φαντάσου σήμερα εάν θα μπορούσαμε να ορθώσουμε λόγο εάν είχαμε ξεγελαστεί. Θα μας είχαν καταπιεί…

  3. Συμφωνω μαζι σου για την κ Καββαδα ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν βγηκε,αποδειχθηκε ελαχιστη, ομως οπως πολυ σωστα λες, οι συμβουλοι ειναι ισως σημαντικοτεροι του αρχηγου της παραταξης,με καλυπτεις με την απαντηση σου,ελπιζω στο καλυτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights