Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Απριλίου 2024

Μεγανήσι. Κάλεσμα δημοτών για συζήτηση δημιουργίας νέας δημοτικής παράταξης ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Στην Ελλάδα της μεγάλης κρίσης και των χρεοκοπημένων πολιτικών, το Μεγανήσι βιώνει τη δική του πολύπλευρη κρίση.

Οι δημοτικοί μας άρχοντες αποδεικνύονται κάθε μέρα μικρότεροι των περιστάσεων, άρχοντες μόνο για μια μειοψηφία ψηφοφόρων τους, ανίκανοι να δουν πέρα από την προσπάθεια για επανεκλογή τους, χωρίς καμία πρωτοβουλία για τις επιπτώσεις της κρίσης στο νησί μας και στους κατοίκους του. Για το μέλλον, για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, για γενικότερο σχεδιασμό, μόνο μεγάλες κουβέντες για να περνάει ο καιρός και για το σήμερα μόνο εξυπηρετήσεις σε μικροσυμφέροντα φίλων τους, κόντρα στα μεγάλα, κυρίως προεκλογικά, λόγια τους και στο μακροπρόθεσμο συμφέρον του νησιού.

Και ένα νησί διχασμένο σε τέτοιο βαθμό όσο ποτέ στο παρελθόν.

Και εμείς οι υπόλοιποι τι κάνουμε;

Εμείς που υπογράφουμε, απαντάμε πως πρέπει να αντιδράσουμε και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε για να δώσουμε τις λύσεις για το νησί μας όπως απαιτούν οι περιστάσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ όσους συμμερίζονται τις ανησυχίες μας σε κοινό αγώνα με στόχο τη συσπείρωση της πλειοψηφίας των Μεγανησιωτών και τη διεκδίκηση της Δημαρχίας στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Δεν ξεκινάμε με μεγάλα λόγια και διακηρύξεις, ούτε με έτοιμες λύσεις, παρά μόνο με κάλεσμα προς όλους για να βγάλουμε μαζί, με ομαδική δουλειά, αυτά που θα θέλαμε να κάνει κάποια Δημοτική Αρχή για το νησί μας, στη βάση κάποιων αρχών που θεωρούμε ουσιαστικές και για την ομάδα μας και για την Δημοτική Παράταξη :

 • Οι αρχές της Δημοκρατίας και της ισονομίας για όλους.
 • Η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στη διαμόρφωση των στόχων μας και στον αγώνα για την υλοποίησή τους.
 • Ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού σε όφελος των κατοίκων του με εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών και των παραδόσεων του τόπου. Όχι μονομερής στήριξη στον τουρισμό.
 • Σεβασμός στο περιβάλλον και στον παραδοσιακό χαρακτήρα των οικισμών.
 • Αλληλεγγύη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.
 • Βελτίωση των υποδομών του νησιού.
 • Προτεραιότητα σε Παιδεία, Υγεία, στους νέους αλλά και στους γεροντότερους που έχουν την ανάγκη μας.
 • Η συμμετοχή μας αποβλέπει στην προσφορά στον τόπο και όχι στην αποκόμιση προσωπικού οφέλους.

Σας καλούμε στην πρώτη μας ανοιχτή συνάντηση το επόμενο Σάββατο ( 9-2-2013 ) και ώρα 11.00 π.μ. που θα πραγματοποιηθεί σε δημόσιο χώρο (ή στην αίθουσα πολιτισμού στο Σπαρτοχώρι ή στο Δημοτικό σχολείο Κατωμερίου ή στη βιβλιοθήκη στο Βαθύ) και τον οποίο θα σας τον ανακοινώσουμε την ερχόμενη Πέμπτη ( 7-2-2013).

Ακολουθούν οι υπογραφές

Γαβρίλης Ε. Γεώργιος

Κατωπόδης Φ. Δημήτριος

Μάντζαρης Σ. Αναστάσιος

Πάλμος  Π.  Παναγιώτης

Πολίτης Α. Δημήτριος (Τσιγάρας )

Πολίτης Α. Ιωάννης

 

Σχετικά

Κι όμως υπάρχει κι άλλη πρόταση για το Μεγανήσι

0 Shares

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

 1. Σ’ αυτή τη πρώτη συνάντηση χρειάζεται να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη , να παραμερισθούν φόβοι, ενοχές και ανησυχίες, να καλλιεργηθεί η ενεργητική συμμετοχή και να πληροφορηθούν σωστά όλοι, για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.
  Θα ήθελα να χαιρετήσω ,την πρωτοβουλία.

  Υ.Γ Για τους Δημότες, που θα είναι δύσκολο, να παρευρεθούν,
  υπάρχει σχεδιασμός για συνάντηση ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ κτλ…?

 2. Xωρίς να έχω εξουσιοδοτηθεί γι΄ αυτό, συμπεραίνοντας από τις πρώτες συζητήσεις και με άλλους, αλλά και τους υπογράφοντες, πλέον δεν θα γίνεται βήμα χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου. Οι συναντήσεις θα είναι πυκνές και ανοιχτές, ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν. Εξάλλου απ’ ότι φαίνεται η συγκυβέρνηση θα παρατείνει την θητεία των αιρετών κατά ενάμιση χρόνο, που αν και γνωρίζει την διαφθορά στην αυτοδιοίκηση και μάλιστα την στηλιτεύει, εντούτοις αποφασίζει να την συντηρήσει φοβούμενη ότι θα περάσει σε άλλα χέρια μη ελεγχόμενα. Καιρός για χάσιμο όμως δεν υπάρχει, γιατί διαφορετικά (χωρίς αντίδραση) θα μας ισοπεδώσουν. Καθαροί κανόνες και κουβέντες θα γίνουν απ’ την αρχή, για να μην υπάρξουν σκιές και καχυποψία σε κανένα θέμα που απασχολεί το νησί μας.

 3. Χαιρετίζω αυτή την προσπάθεια. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι μέσα απο την αυτοδιαχείριση και την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή του στα κοινά, θα συμβάλλει στο γρέμισμα αυτού του μορφώματος που ονομάζεται κράτος. Αυτής της κρατικίστικης αντίληψης, επιβολής κοινού τρόπου σκέψεως και τρόπου ζωής σε όλη την επικράτεια. Ας σεβαστούμε πια τους εαυτούς μας και ας δράσουμε ανάλογα.

  Σας εύχομαι κάθε επιτυχία.!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights