Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Απριλίου 2024

Επιμελητήριο Λευκάδας: Καταβολή επιδόματος ανεργίας σε επαγγελματίες

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης αναφορικά με την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε επαγγελματίες που έχουν προβεί σε διακοπή εργασίας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι κατόπιν επανειλημμένων πιέσεων προς την πολιτική ηγεσία τόσο της διοίκησης του φορέα (επικοινωνία του Προέδρου με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κύριο Σκορδά στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην Αθήνα στις 14/12/2012, επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου αλλά και με τον ίδιο τον Υφυπουργό, όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωση στις αρχές του έτους) όσο και του συνόλου της επιμελητηριακής κοινότητας ενεργοποιήθηκε η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πιο συγκεκριμένα, από τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους εξαιτίας της κρίσης. Το επίδομα θα μπορούν να λάβουν ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (δικηγόροι, μηχανικοί) και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Το ύψος του επιδόματος θα είναι 360 ευρώ και θα χορηγείται για χρονικό διάστημα από 3 έως και 9 μήνες και δικαιούχοι θα είναι όσοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και μετά, εφόσον είχαν τουλάχιστον 3 χρόνια ασφάλισης και εισόδημα έως 30.000 ευρώ για τα έτη 2011 και 2012, εφόσον όμως δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αναμένεται ότι σχετική πρόβλεψη θα υπάρξει και για επαγγελματίες που βρέθηκαν εκτός αγοράς πριν από το 2012. Εκτιμάται ότι για την καταβολή του επιδόματος θα διατεθούν 50 εκατ. ευρώ και μέσα στο 2013 θα καταβληθεί σε 20.000 δικαιούχους.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Eργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας:Η Εγκληματική πολιτική παραδίδει την Υγεία στις επιχειρήσεις και κλείνει και το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ !!!

ΟΛΟΙ  στο  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  Παρασκευή 6 ΙΟΥΝΗ 10.30 πμ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Το Νοσοκομείο Λευκάδας έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο αφού η […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights