Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2020

Η «Κίνηση 136» διεκδικεί την εξαγορά του 40% της ΕΥΑΘ στο όνομα των πολιτών της Θεσσαλονίκης

“Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, η Κ136 παρουσίασε την πρότασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η πρόταση αφορά την μη ιδιωτικοποίηση του νερού και την εξαγορά της από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Σε όποιες χώρες εφαρμόστηκε η ιδιωτικοποίηση, οι τιμές του νερού αυξήθηκαν κατακόρυφα, ενώ η ποιότητα του νερού και ο έλεγχος από τους πολίτες μειώθηκαν σημαντικά. Μέσα από το σχέδιο της Κίνησης 136 για τον έλεγχο της υπηρεσίας ύδρευσης απο τους χρήστες της, προσπαθούμε να αποτρέψουμε την επανάληψη αυτής της ιστορίας στην χώρα μας, σε μια περίοδο όπου το κράτος, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, στοχεύει στην άμεση πώληση της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης σε ξένη ιδιωτική εταιρία.

Την Δευτέρα, το σύνολο των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την ιδέα της ιδιωτικοποίησης, ενώ αρκετοί τόνισαν την σημασία της δημοτικοποίησης ή της κοινωνικοποίησης του νερού. Η παρουσίαση αυτή αποτέλεσε αφορμή για να εξεταστεί το θέμα περαιτέρω από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, οπότε αναμένονται εξελίξεις όσον αφορά την στάση του απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Η συζήτηση που διήρκεσε περίπου μία ώρα, προβλήθηκε από το TV100 και θα είναι διαθέσιμη σύντομα στο site μας.”

ΠΗΓΗ (για περισσότερα) : K136

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *