Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιουνίου 2024

Στην Αθήνα γονείς και μαθητές Μουσικών Σχολείων για τις ελλείψεις στα σχολεία – “Παρούσα” δηλώνει η Λευκάδα

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα οι μαθητές των 42 μουσικών σχολείων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για τις ελλείψεις καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων. Στην κινητοποίηση πρέπει να δίνει το παρόν και η Λευκάδα, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Λευκάδας που αναρτήθηκε χθες στο mylefkada.gr.

Στην Αθήνα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα έχοντας ήδη εγκρίνει την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών, ωστόσο οι μαθητές εκτιμούν ότι και πάλι δεν θα καλυφθούν τα κενά με αποτέλεσμα να χάνεται σημαντικός αριθμός διδακτικών ωρών, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το newpost.gr.

Ωστόσο η δραματική μείωση των λειτουργικών δαπανών έχει φέρει τα σχολεία αυτά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ κάποια περιφερειακά απειλούνται ακόμη και με λουκέτο. Η έλλειψη καθηγητών, κυρίως των μουσικών ειδικοτήτων, αναγκάζει τα περισσότερα σχολεία να υπολειτουργούν, ενώ χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες σε μουσικά μαθήματα.

Μέχρι στιγμής, στα 42 μουσικά σχολεία όλης της χώρας έχουν χαθεί 9.708 διδακτικές ώρες, ενώ το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών μόλις στις 8 Ιανουαρίου και ενώ είχε ήδη εκπνεύσει το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς.

ΠΗΓΕΣ : mylefkada.gr, newpost.gr, alfavita.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights