Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Αυγούστου 2020

Ακυρώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τις αυξήσεις τελών ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Λευκάδας

Αναμενόμενη απόφαση από σύσσωμη την αντιπολίτευση, με την σφραγίδα και της παράταξης του κ. Ξενοφώντα Βεργίνη “Ενεργοί Πολίτες”, που εξέδωσε και σχετικό Δελτίο Τύπου *. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως “Πράξη 2”   του “έργου” με υπόθεση τις αυξήσεις δημοτικών τελών. Η “Πράξη 1” θυμίζουμε ήταν η ακυρωτική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στον δήμο Λευκάδας (βλ. εδώ).

Η Λευκάδα και ο λαός της  έδωσαν έναν αγώνα και νίκησαν, όμως η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί ενάντια σε κάθε  άδικο, αντιλαϊκό,  φορομπηχτικό μέτρο.  Aκύρωσε, λοιπόν, την απόφαση  αύξησης των τελών ύδρευσης -αποχέτευσης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.  Δείτε όλο το σκεπτικό και την απόφαση:

Το γεγονός ότι κερδήθηκε μια μάχη δεν πρέπει να εφησυχάζει τον λαό της Λευκάδας. Ήδη σήμερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχέδια ιδιωτικοποίησης λιμανιών (μέσω ΤΑΙΠΕΔ) σε Νυδρί, Βασιλική και Μεγανήσι που θα ΄χουν ως αποτέλεσμα Νυδριώτικα, Βασιλικιώτικα και Μεγανησιώτικα σκάφη να πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού στον ίδιο τους το τόπο. Επαγρύπνιση και αγώνας προς το συμφέρον όλων των Λευκαδιτών.

*

Δικαίωση της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες»

 Άκυρη η απόφαση του Δ.Σ. για την για την αύξηση των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης.

Πληροφορούμε τους δημότες ότι:

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ακύρωσε την απόφαση 379/19-11-2012 του Δ.Σ. του Δήμου Λευκάδας που αφορά την αύξηση των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης έπειτα από την προσφυγή της παράταξής μας.

Η ακύρωση αυτή είναι η δεύτερη στη σειρά ακύρωση που αφορά αυξήσεις των δημοτικών τελών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου μας έπειτα από τις προσφυγές τις παράταξής μας που μοναδικό στόχο έχουν την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου και την προστασία των δημοτών από άδικες και αντικοινωνικές πολιτικές της Δημοτικής Αρχής.

Για ακόμη μια φορά επαληθεύονται οι καταγγελίες μας για την ανικανότητα, την προχειρότητα και την αναλγησία της Δημοτικής Αρχής.
Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να διαβάσετε την ακυρωτική απόφαση.

Δημοτική Παράταξη
«Ενεργοί Πολίτες»

Δείτε σχετικά: Κ. Δρακονταειδής: «Μια δεύτερη μεγάλη νίκη για τους πολίτες της Λευκάδας: Ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασης του Δ.Σ. Λευκάδας για αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού»

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *