Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2019

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ (update)

“Η συγκυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί με την ένοχη σιωπή της στην υπόθεση του υπόδικου κ. Ανδρέα Γεωργίου. Ο πρωθυπουργός εξάλλου ακολουθεί τη λογική της επιλεκτικής μνήμης για την προεκλογική δέσμευσή του ότι θα φέρει το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ στη Βουλή για επανεξέταση, αμφισβητώντας τότε, με τη μη συμμετοχή της ΝΔ στη σχετική επιτροπή, τις προθέσεις του σημερινού του εταίρου.

Η συγκυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να σχολιάσει τα κρίσιμα ζητήματα που θέτει το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του, όπως ότι έχει συντελεσθεί μόνο το ήμισυ της αναγκαίας εσωτερικής υποτίμησης -άρα, Θεός οίδεν τι μέτρα έρχονται- καθώς και ότι οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές ενδέχεται να αναθεωρηθούν εκ νέου προς τα πάνω. Το ζήτημα της ομολογίας του ολέθριου λάθους του ΔΝΤ στον προσδιορισμό των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, που σήμερα απασχολεί τον γαλλικό και τον ελληνικό Τύπο, το είχε θέσει με δήλωσή μας ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM  από τις 18 Οκτωβρίου 2011. Αντί να τοποθετηθεί επ’ αυτών, η συγκυβέρνηση επιχειρεί σκοπίμως, υπηρετώντας μικροκομματικά οφέλη, να αλλάξει την ατζέντα των πραγματικών κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν και βιάζουν τη ζωή των Ελλήνων.”

Το Γραφείο Τύπου

14:30

Ο Παν. Κουρουμπλής για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου. “Η κυβέρνηση συνεχίζει να σιωπά”

«Η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Α. Γεωργίου, προέδρου και μονοκράτορα στην ΕΛΣΤΑΤ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση να ποιεί την νήσσα. Ο προστατευόμενος του ΔΝΤ, που βαρύνεται με αδιαφανείς και περίεργες διαδικασίες προσδιορισμού του ελλείμματος, καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η ελληνική κοινωνία εξαιτίας συγκεκριμένων επιλογών βιώνει μαρτυρικές στιγμές, ενώ η κυβέρνηση, με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απάλλαξε -άκουσον, άκουσον!- τον κ. Γεωργίου από την υποχρεωτική του λογοδοσία προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο του επέστρεψε τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που κατέβαλε για να προσλάβει δύο Ολλανδέζες φίλες του, εκ των οποίων η μία είναι… μουσικός.

Η κυβέρνηση ακόμα ανέχεται την παραμονή του κ. Γεωργίου στη θέση του. Όπως και του ομοδόξου του κ. Τόμσεν, ο οποίος ενώ αναγνώρισε ότι η συνταγή της ακραίας λιτότητας ήταν λαθεμένη και οδήγησε τη χώρα σε βαθιά ύφεση με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία, συνεχίζει να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του. Η ωμή παρέμβαση του ΔΝΤ στα δημόσια πράγματα της χώρας και η ανοχή της από τη συγκυβέρνηση συνιστούν ευθεία προσβολή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Στην πρόσφατη έκθεσή του, το ΔΝΤ εκτιμά ότι έχει συντελεσθεί μόνο το 50% της αναγκαίας εσωτερικής υποτίμησης. Έχει κάποιο σχόλιο επ’ αυτού η συγκυβέρνηση της ανοχής στη φοροκλοπή, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή;

Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη του κ. Γεωργίου για τα ανομήματά του εις βάρος της χώρας προκαλεί ευθέως το αξιόπιστο της ΝΔ, η οποία είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα επαναφέρει το ζήτημα της εξέτασης του φακέλου ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή».

 Το Γραφείο Τύπου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *