Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Υπεγράφη (και) για τη Λευκάδα το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) από τον Περιφερειάρχη. Στους φορείς και η ΚΟΙ.Δ.Ε. Μεγανησίου

Τα Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση στην Κέρκυρα, Λευκάδα και Ζάκυνθο, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.

Ειδικότερα υπέγραψε (σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας):

 Ενίσχυση τουριστικού προϊόντος Λευκάδας

   Ένταξη της Πράξης “«Ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Λευκάδας με παράλληλη προώθηση τοπικών προϊόντων και ενσωμάτωση αρχών ισόρροπης ανάπτυξης»” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”.

 Το σχέδιο

   Η προτεινόμενη πράξη αποτελείται από αλληλοσυμπληρούμενες δέσμες δράσεων που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο έργο για την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

ΑΣ Προώθηση ΤΟΠΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ που δημιουργήθηκε για τον σκοπό του προτεινόμενου έργου αποτελείται από τους παρακάτω φορείς:

1.EQUAL SOCIETY – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

2.ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ (Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ)

3.ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

4.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

5.ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

6.DATA RC – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

7.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

8.ΜΑΣΤΕΡ – ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

9.ΣΕΛΕΚΤΙΚΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

10.ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η προτεινόμενη πράξη αφορά στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Το συνολικό έργο έχει ως πεδίο αναφοράς την τοπική αγορά εργασίας της περιφερειακής ενότητας Λευκάδας και επικεντρώνεται στην υποστήριξη των ωφελουμένων και των επιχειρήσεων για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας στον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα. Έμφαση δίνεται τόσο στην εξυπηρέτηση των αναγκών της υπάρχουσας τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας που ήδη δραστηριοποιείται στον τομέα αυτόν, όσο και στη διεύρυνση αυτής μέσω της υποστήριξης και ενίσχυσης νέων επιχειρηματιών και της ανάδειξης νέων βιώσιμων πεδίων δραστηριότητας.

Ολόκληρο το σημερινό Δελτίο Τύπου της ΠΙΝ εδώ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights