Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Οκτωβρίου 2021

Προχωρούμε σε υποχρεωτική είσπραξη των εισφορών ακόμη κι αν κλείσουν επιχειρήσεις

«Το πολιτικό μας σύστημα δίνει τις τελευταίες του εξετάσεις. Οι γενιές της μεταπολίτευσης μεγάλωσαν με τα πρότυπα του φοροφυγά, του φοροκλέφτη, του αεριτζή. Ο συνεπής ήταν το κορόιδο. Αυτό πρέπει να αλλάξει». Με την φράση αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ασφαλιστικό σύστημα.
Κουτρουμάνης: «Μεγάλωσαν γενιές με το πρότυπο του φοροκλέφτη»… Και καλά έκαναν σύντροφε! Η φοροκλοπή είναι μέχρι και σήμερα η μόνη αξιόπιστη μέθοδος κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικών ασφαλίσεων για χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρίες, με παραπληγίες και με τετραπληγίες που χρωστούν την επιβίωσή τους στα λεφτά που οι γονείς τους ή οι ίδιοι φοροδιέφυγαν. Χωρίς αυτά τα λεφτά θα είχαν πεθάνει αβοήθητοι από τα ασφαλιστικά ταμεία και από το «εθνικό» σύστημα (!!!) Υγείας… Χωρίς την αποταμίευση που προκύπτει από την φοροδιαφυγή τι θα έκαναν τόσες χιλιάδες ανθρώπων με αναπηρίες;

Η αναπηρία είναι πολύ ακριβό χόμπι και δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά σας ταμεία, ενώ οι άνθρωποι με αναπηρίες, με παραπληγίες και με τετραπληγίες θεωρούνται οι χαμένες περιπτώσεις του εθνικού σας συστήματος υγείας!

Ενημερώνοντας μαζί με άλλους αρμόδιους φορείς την Ειδική Επιτροπή της Βουλής για την Παρακολούθηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας σε σχέση με την ανεργία και τις επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Κουτρουμάνης έδωσε έμφαση σε νέες αντιλήψεις και νέες λύσεις που πρέπει, όπως είπε, να επικρατήσουν για να αντέξει, στα νέα δεδομένα και στις προκλήσεις της νέας εποχής και να γίνει βιώσιμο.

«Υπάρχει μια νέα πραγματικότητα την οποία σήμερα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι ανάγκη να βάλουμε επί τάπητος το ασφαλιστικό και να βρούμε λύσεις σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε εμφαντικά: «Αν δεν περιοριστούν οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες με σωστό τρόπο όσο και αν προσπαθήσεις να μαζέψεις το σύστημα, θα είναι ανώφελο. Φτάσαμε στο 2010 για να καταφέρουμε να τις μειώσουμε μόλις κατά 10%».

Έμφαση όμως έδωσε ο κ. Κουτρουμάνης και στη ρύθμιση που προβλέπει καταβολή του 20% των οφειλομένων συγχρόνως με την χορήγηση των τρεχουσών εισφορών, τονίζοντας ότι «θεωρήθηκε απαραίτητη πριν εφαρμοστούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης».

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης προειδοποίησε ότι «θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης χωρίς να αποκλείσουμε και κλείσιμο επιχειρήσεων, αν δεν φανούν συνεπείς».

ΠΗΓΗ: news beast

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *