Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά από φέτος το καλοκαίρι

Γεγονός είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Λιμανιού Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά, μετά την έγκριση της ετήσιας δρομολόγηση του Ε/Γ – Ο/Γ AQUA MARIA (βλ. φωτό) στη γραμμή Μεσολόγγι – Σάμη Κεφαλονιάς – Βαθύ Ιθάκης.

Σε μια μαραθώνια σύσκεψη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπου συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχετικό αίτημα της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕL LINES) και η γραμμή θα αρχίσει να λειτουργεί από 21/06/2013. Άμεσα θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά της εταιρείας για τη νηολόγηση του πλοίου.

Η σημερινή απόφαση για την σύνδεση της πόλης μας με τα νησιά του Ιονίου είναι ιστορικής σημασίας, καθώς σπάει την ακτοπλοϊκή απομόνωση όχι μόνο του Δήμου μας αλλά όλου του νομού Αιτωλοακαρνανίας, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης.

Υπενθυμίζεται ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά είχε συζητηθεί τον Δεκέμβριο του 2011 ως ξεχωριστό θέμα, μετά από εισήγηση του αντιπροέδρου του Π.Σ. Λευτέρη Γιαννάτου και παρουσιάστηκε από την περιφερειακή σύμβουλο κα Δαγκλή. Στην εισήγηση είχαν αναπτυχθεί όλα τα επιχειρήματα, που καθιστούν αυτή τη γραμμή όχι μόνο βιώσιμη αλλά και αναγκαία: «Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η σύνδεση, η απόσταση μεταξύ των Π.Ε. Ζακύνθου – Λευκάδας – Κερκύρας (δηλ. την έδρα της Π.Ι.Ν.), θα μειωθεί κατά 120 χλμ.», προσθέτοντας ότι: «Ο λιμένας Μεσολογγίου, το νοτιότερο λιμάνι του βόρειου δυτικού άξονα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να συνδέσει ακτοπλοϊκά τις περιοχές από τις οποίες διέρχονται η Εγνατία και η Ιόνια με Ζάκυνθο, Κεφαλονιά – Ιθάκη, περικόπτοντας σημαντικά τη χρονοαπόσταση, το κόστος των μεταφορών καθώς και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι συμφώνησαν και ενέκριναν την εισήγηση του κ. Γιαννάτου, επιμένοντας ότι η σύνδεση δεν θα πρέπει να αφορά μόνο το Μεσολόγγι με τη Ζάκυνθο, αλλά και με τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά και κυρίως την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Μάλιστα ζήτησαν αυτό να συμπεριληφθεί στην απόφαση η οποία μαζί με εκείνη για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, επρόκειτο να συζητηθεί στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, όπου κατέθεσε πρόταση ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, και αναμενόταν να ζητήσει την δημιουργία Γραμματείας Ιονίου στο υπουργείο Ναυτιλίας, αντίστοιχη με εκείνη του Αιγαίου.

ΠΗΓΕΣ : newpost.gr, aixminews.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights