Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Αυγούστου 2019

Η ομόφωνη Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για το θέμα της έλλειψης δασκάλου Ειδικής Αγωγής στο Μεγανήσι

Το θέμα της έλλειψης δασκάλου Ειδικής Αγωγής στο Μεγανήσι συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στις 22 Δεκεμβρίου 2012, έπειτα από σχετική παρέμβαση-εισήγηση του επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης κ. Γιώργου Καλούδη, αφού μέχρι εκείνη την ημερομηνία η υπόθεση “σερνόταν” επί τέσσερις μήνες -ελπίζουμε να μην συνεχίσει να “σέρνεται” (βλ. σχετικά ανάρτηση Τέσσερις μήνες χωρίς δάσκαλο ειδικής αγωγής το Μεγανήσι – 8/12/2012).

Την συνεδρίαση του Π.Σ. της για το συγκεκριμένο ευαίσθητο θέμα και που θα πρέπει να λυθεί άμεσα μπορείτε να την δείτε εδώ. Στην απόφασή του, η οποία ελήφθη ομόφωνα, το Π.Σ. ζητά “να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να υπάρξει είτε εξειδικευμένος δάσκαλος είτε να επανέλθει η δασκάλα που κάλυπτε τη θέση το προηγούμενο σχολικό έτος” για την άμεση επίλυση του θέματος, ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας “να καλύψει τη μετακίνηση της κας Λεοτσάκου, εκαπιδευτικού με εξειδίκευση στα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, προκειμένου να δώσει κατευθυντήριες οδηγίες για την εκπαίδευση του μαθητή“.

Περισσότερα στην Απόφαση (απόσπασμα πρακτικού) που ακολουθεί:

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *