Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Δεκεμβρίου 2019

Όταν η κοινωνία στρουθοκαμηλίζει…

Άνεργος οικοδόμος -και με κομμένο το ρεύμα σπίτι του λόγω οφειλών προς την ΔΕΗ- ήταν ο αδικοχαμένος αυτόχειρας στον Άγιο Πέτρο Λευκάδας. Ζούσε σε μια «τρώγλη» κι είχε απομονωθεί από τους γύρω του!

Κι η κοινωνία;  Η κοινωνία έχει τα δικά της προβλήματα, θα πει κανείς , του γείτονα τής περισσεύουν…

Και η εκκλησία;  Μάλιστα, ο αυτόχειρας ήταν καλλίφωνος ψάλτης. Ζήτησε άσυλο στην απόγνωσή του σε μοναστήρι, αλλά του αρνήθηκαν. Φαίνεται οι θέσεις είναι πιασμένες. Το λέει κι η  Αποκάλυψη : «η σωτηρία θα ‘ναι  για λίγους, για τους εκλεκτούς».

Κι ο δήμος;  Ο δήμος είναι μακριά, άλλωστε την υποχρέωσή του για φέτος την έβγαλε. Έφτιαξε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι πελάτες του ας το βρουν μόνοι τους δηλώνοντας στις υπηρεσίες του δήμου την ανικανότητά τους να τραφούν.

Κι οι υπηρεσίες Πρόνοιας;  Σ΄αυτές είναι δύσκολο να εξυπηρετηθείς,  ακόμα και στα γραφεία τους. Αυτό που συζητάμε είναι …υπέρβαση!

Και το κράτος; Που να ξυπνήσουν οι «καρεκλοκένταυροι των Αθηνών»! Δε βλέπουν και αντίδραση από κάτω, πιστεύουν ότι σύντομα θα έχουμε κι ανάπτυξη …και συνεχίζουν να παίρνουν μέτρα!

Και οι φορείς, τα κόμματα;  Ποια κόμματα. «Χριστιανικών καταβολών» είπαμε  ο αυτόχειρας, δεν τυγχάνει ούτε συνδικαλιστικής υποστήριξης. Άνεργος είπαμε ήτανε, όχι  δημόσιος υπάλληλος που του κόβουν λεφτά!

Κι έτσι, λοιπόν, ένας νέος ταξίδεψε, χωρίς θόρυβο, χωρίς φασαρία, χωρίς βαρύγδουπες ανακοινώσεις , χωρίς κλάματα, λυτρώνοντας και την κοινωνία από τον κόπο της να σκύψει στο πρόβλημα και να συμπαρασταθεί.

Όχι, δεν ζητάω ευθύνες από εσάς. Απλά προσπαθώ να συμφιλιωθώ με τις δικές μου.

Τρομάζω που το σκέφτομαι. Βλέπετε, κι εγώ έναν γιό έχω!

Υ.Γ. : Στο σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας μεταξύ άλλων αναφέρει: “….θα πάω να βρω το καλό μόνος μου”.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *