Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2023

Την κατασκευή νέου επισκέψιμου Ελαιοτριβείου στο Κατωμέρι εξήγγειλε ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στ. Ζαβιτσάνος

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει μια σοφή  λαϊκή παροιμία! 

Πρόταση στη χθεσινό (12/01/2013) συμβούλιο για την δημιουργία κτιρίου σε πρώτη φάση στο οποίο θα στεγαστεί  συνεταιριστικό παραδοσιακό Ελαιοτριβείο στο Κατωμέρι από αποθεματικά του δήμου υπέβαλε στους συμβούλους προς προβληματισμό και έγκριση ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος. Ο  δήμαρχος που είπε ότι στο θέμα αυτό αναγνωρίζει ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, ευθύνη έχουν και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί οι οποίοι για “ιδίους λόγους” δεν  διευκόλυναν την λύση τού ενός ελαιοτριβείου κι ότι ο δήμος έχει προ δεκαετίας αγορασμένο οικόπεδο γι αυτόν το σκοπό.

Τόνισε πως είναι καιρός όλοι να  αναλάβουν τις ευθύνες τους και ότι ο ίδιος θα βοηθήσει δημιουργώντας αρχικά το κτίριο που επιθυμεί να είναι πέτρινο, γιατί θα είναι επισκέψιμο και τουριστικά. Το παραδοσιακό ελαιοτριβείο θα είναι σύγχρονο με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον και θα διαθέτει και εμφιαλωτήριο.

Μάλιστα εξέφρασε την αγανάκτησή του για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα με τα υπάρχοντα ελαιοτριβεία.

Εμείς εδώ οφείλουμε, αφού πρώτα τονίσουμε τις σοβαρές ευθύνες  του δημάρχου και της παράταξής του που άφησαν και αυτό το βασικό πρόβλημα του νησιού μας να λιμνάζει μαζί με τόσα άλλα, έστω και προεκλογικά ας το ξεκινήσει. Επιτέλους ας μπει η αρχή και το νομικό πλαίσιο θα βρεθεί, μιας που πλέον η νεοφιλελεύθερη  κυβέρνηση που του έδωσε το χρίσμα, απαγορεύει στον δήμο να συμμετέχει  σε οποιαδήποτε μορφή συνεταιριστικής επιχείρησης. Βέβαια, έχουν χαθεί τεράστιες ευκαιρίες όλα αυτά τα χρόνια για χρηματοδότηση, αλλά χαιρόμαστε που προτάσεις μας έχουν αρχίσει  να  γίνονται ευρύτερα αποδεκτές.

Αφήστε τα μουσεία λοιπόν και πιάστε την ουσία!

δείτε σχετικά: Ανυπέρβλητα τα προβλήματα των αγροτικών συνεταιρισμών και στο Μεγανήσι

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Το Μεγανήσι του παγκόσμιου τζετ σετ, που θα του έφερνε πλούτο και μάλιστα εύκολο πρέπει δηλαδή να πάρει ξανά τον κασμά και την λούρα για ζήσει ?
    Είστε γελασμένοι.
    Νομίζω η κοινωνία πρέπει να απαιτήσει να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή.
    Να αναδεικνύουμε διαφημίζοντάς (όπως πολύ σωστά έκαναν τα στελέχη της δημοτικής αρχής) την κάθε προσωπικότητα που για οποιοδήποτε λόγο προσελκύει το Μεγανήσι ανεβάζοντάς έτσι την χρηματιστηριακή του αξία (ενώ είναι η σπουδαιότερη αν όχι η μόνη παράμετρος για να επιτευχθεί η άνοδος αυτή) στην παγκόσμια τουριστική αγορά και μάλιστα να ζητάμε το λόγο όταν αυτό δεν συμβαίνει.
    Όπως για παράδειγμα έγινε όταν ο γιός ενός πρώην βουλευτή, γενικού γραμματέα του υπουργείου εθνικής άμυνας και υπεύθυνος για εξοπλιστικά προγράμματα ενδιαφέρθηκε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την ενοικίαση της μαρίνας και ήταν για τον μόνο που η Μεγανησιώτικη κοινωνία δεν γνώριζε τίποτα πόσο πολύ περισσότερο ο υπόλοιπος κόσμος .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights