Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

Έκθεση για τα 1000 φύλλα ΚΝΕ-Οδηγητής

Έκθεση για τα 1.000 φύλλα κυκλοφορίας του «Οδηγητή» διοργανώνει η ΚΝΕ. Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκθεση για τα 1.000 φύλλα κυκλοφορίας της εφημερίδας της ΚΝΕ, «Οδηγητής».

«Είναι ένα έντυπο που όταν το διαβάσει κανείς, σταματάει, σκέφτεται, προβληματίζεται, βάζει ερωτηματικά. Δεν είναι ένα έντυπο που το περιεχόμενο του χωνεύεται εύκολα, ξεχνιέται, περνά από πάνω. Είναι ένα περιοδικό που κατά τη γνώμη μας μπορεί να κινήσει τον προβληματισμό όχι μόνο των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, αλλά και κάθε νέου και νέας που δεν θέλει να συμβιβαστεί με ό,τι του σερβίρουν» είπε μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο «Οδηγητής» πρωτοκυκλοφόρησε στη διάρκεια της δικτατορίας, το πρώτο φύλλο βγήκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1968, λίγες ημέρες μετά την ίδρυση της ΚΝΕ. Μετά τη δικτατορία ξεκίνησε να κυκλοφορεί ως εβδομαδιαία εφημερίδα, ενώ από το 1991 έως σήμερα κυκλοφορεί κάθε μήνα. Στην έκθεση φιλοξενούνται επίσης και τα 44 παράνομα φύλλα, που κυκλοφόρησαν στην περίοδο της Δικτατορίας.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης) θα διαρκέσει ως τις 20 Ιανουαρίου και λειτουργεί καθημερινά, με οργανωμένες ξεναγήσεις από τις 10:00 έως τις 20:00 (εκτός Δευτέρας) και τις Κυριακές 10:00 – 14:00.

Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω εκδηλώσεις και συζητήσεις:

Σάββατο 12 και Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 18:30: Παρουσίαση της έκδοσης «Κομματικός – Επαναστατικός Τύπος»

Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στις 18:30: Εκδήλωση με θέμα την ιστορία του «Οδηγητή»

Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 18:30: Εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση και Διαδίκτυο. Νέοι δρόμοι για την ενημέρωση- Νέοι δρόμοι για τη χειραγώγηση»

ΠΗΓΗ : in.gr

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights