Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2019

Το Επιμελητήριο Λευκάδας για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δελτίο Τύπου
Νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Το Επιμελητήριο Λευκάδας στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με κάθε δυνατό τρόπο έστειλε επιστολή στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού με την οποία διαμαρτύρονταν για το καθεστώς που επικρατεί αναφορικά με την νομιμοποίηση αυθαιρέτων των επαγγελματιών που τους έχει χορηγηθεί το ειδικό σήμα λειτουργίας από τον Ε.Ο.Τ.

Στην επιστολή αναφέρονταν ότι, ενώ στους ιδιώτες προκειμένου να νομιμοποιήσουν αυθαίρετα παρέχεται η δυνατότητα του διακανονισμού του οφειλόμενου ποσού σε 48 δόσεις, οι επαγγελματίες «για κατασκευές ή χρήσεις που έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις του άρθρου 24 του Ν. 4014/2011 (α’ 209) πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας σύμφωνα με το άρθρο 2 της 41498/26.9.2011 απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Β΄ 2167)».

Στο έγγραφο επισημαίνονταν ότι στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα και στην οποία η επιχειρηματικότητα επιβάλλεται να ενισχυθεί με κάθε δυνατό τρόπο, είναι εξαιρετικά δυσμενής προϋπόθεση η εφάπαξ καταβολή του ποσού που προβλέπεται από τον επαγγελματία προκειμένου να νομιμοποιήσει τις αυθαίρετες κατασκευές του και διατυπώνονταν η πρόταση να παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης του ειδικού σήματος λειτουργίας με βεβαίωση υπαγωγής στη ρύθμιση κάθε επαγγελματία (κι όχι περαίωσης) με την επισήμανση ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. κάθε εξάμηνο ή χρόνο) θα πρέπει ο υπόχρεος να προσκομίζει στον ΕΟΤ τις αποδείξεις πληρωμής των δόσεων.

Για την Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η T.E. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας για την επίθεση της “Χ.Α.” ενάντια στην νηπιαγωγό και τους δασκάλους του Νυδριού

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Η οργανωμένη επίθεση από τους φασίστες της «χρυσής αυγής» ενάντια στην νηπιαγωγό […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *