Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Λουκέτο σε υποκαταστήματα τραπεζών τους, φέρνει ο γάμος Εθνικής με Εurobank

Αναβρασμός επικρατεί για την πιθανότητα η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank να συνοδευτεί με μαχαίρι στο δίκτυο καταστημάτων, κατά 20% στο εσωτερικό και 25% στο εσωτερικό. Σήμερα Παρασκευή το εναρκτήριο λάκτισμα για την περίοδος αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας προσφοράς που υπέβαλε η Εθνική στους μετόχους της Eurobank και θα διαρκέσει ως τις 15 Φεβρουαρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ στις 27 του ίδιου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών Εθνικής.

Η Δημόσια Πρόταση αφορά στο σύνολο των κοινών μετοχών με δικαίωμα ψήφου της Eurobank, με την Εθνική που αποτελεί τον προτείνοντα να κατέχει ήδη σήμερα, αμέσως και εμμέσως κοινές μετοχές της Eurobank.

Κατά την ημερομηνία δημοσιοποίησης της Δημόσιας Πρότασης, η Εθνική και συντονισμένα με αυτή πρόσωπα κατείχαν 2.303.659 μετοχές της Eurobank (0,42% των δικαιωμάτων ψήφου) εκ των οποίων οι 311.019 κατέχονταν άμεσα (ήτοι ποσοστό 0,06%) και 1.992.640 (ήτοι ποσοστό (0,36%) έμμεσα μέσω θυγατρικών. Η Εθνική δεσμεύεται να αποκτήσει όλες τις μετοχές που θα τις προσφερθούν.

Οι κάτοχοι 552.948.427 υφιστάμενων κοινών με ψήφο μετοχών της Eurobank, ονομαστικής αξίας €2,22 η κάθε μία, καλούνται να αποδεχθούν ή όχι την προαιρετική δημόσια προσφορά της Εθνικής η οποία προβλέπει σχέση ανταλλαγής 58 μετοχές Εθνικής για κάθε 100 μετοχές Eurobank.

Μέλη της οικογένειας Λάτση, που κατέχουν αθροιστικά περίπου το 43,6% των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank έχουν δεσμευτεί εγγράφως να αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση προσφέροντας στον Προτείνοντα το σύνολο των μετοχών που κατέχουν.

Δείτε στο σχετικό αρχείο δίπλα το Πληροφοριακό Δελτίο που ενέκρινε χθες, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

ΠΗΓΗ : enet.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights