Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Μαρτίου 2023

Τι συζήτησαν τελικά οι δήμαρχοι των Μικρών Νησιών στις Βρυξέλλες το Δεκέμβρη του 2012;

Δήμαρχοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών είχαν, όπως ενδεχομένως θα θυμάστε, επισκεφτεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου 2012, μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργου Σταυρακάκη. Από πλευράς του Δήμου Μεγανησίου συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Στάθης Ζαβιτσάνος και η Αντιδήμαρχος κ. Έλλη Καββαδά (βλ. σχετική ανάρτηση του ΜΝ  εδώ).

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εξεδόθη, η πρόσκληση αυτή στόχο είχε την δημιουργία διαύλων εποικοδομητικής συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών με τους εκπροσώπους τοπικών αρχών σε θέματα που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων με Ευρωβουλευτές και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα περιφερειακής καθώς και αγροτικής ανάπτυξης και τουρισμού.

Όμως, ποιό ήταν το βασικό, το κυρίως θέμα;

Την απάντηση, μιας και δεν υπήρχε κάποια άλλη ενημέρωση, μας τη δίνει το περιοδικό «ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ» (τεύχος Ιανουαρίου), όπου φιλοξενείται η συνέντευξη του Προέδρου του «Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών» κ. Λευτέρη Κεχαγιόγλου.

Οι δήμοι θέλουν να πάρουν στα χέρια τους την ακτοπλοϊκή σύνδεση των μικρών νησιών με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Η Ευρωπαία Επίτροπος κ. Μαρία Δαμανάκη απέκλεισε τη δυνατότητα παρέμβασης της ελληνικής ακτοπλοοίας, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί η ναυπήγηση ή και η απόκτηση νέων πλοίων από τους δήμους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιοι δήμαρχοι, όπως γράφεται, ήταν καλά προετοιμασμένοι και «διαβασμένοι» και έχουν ήδη προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες και δη οι δήμοι Τήλου, Σίφνου και Σερίφου.

Για τα όσα συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 

 
ΠΗΓΗ
 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights