Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Μαΐου 2022

Δήμαρχος Λευκάδας: “Συμμετέχουμε στην προσφυγή κατά των υδατοκαλλιεργειών στο Συμβούλιο της Επικρατείας”

Απάντηση του Δημάρχου Λευκάδας στον κ.  Δρακονταειδή για το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας στις 17-12-2012 ενημέρωσα το σώμα για την υπόθεση των Υδατοκαλλιεργειών και τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών και συγκεκριμένα για τα νησιά μας Κάλαμο και Καστό.

Τα έγγραφα τα οποία σας παραθέτω, κατατέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας και από την ανάγνωσή τους προκύπτει ότι η Κ.Ε.Δ.Ε., επειδή είναι ζήτημα που αφορά πολλούς Δήμους, αναλαμβάνει να κάνει παρέμβαση με την Νομική της Υπηρεσία υπέρ της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων περιοχών που θίγονται από τις υδατοκαλλιέργειες ενώπιον του ΣτΕ.

Από τα ανωτέρω πρακτικά των συνεδριάσεων της Κ.Ε.Δ.Ε. (93/1-6-2011 και 10/11-1-2012) και το αναρτημένο στο site της Κ.Ε.Δ.Ε. δελτίο τύπου (23-11-2011) προκύπτει ότι η Κ.Ε.Δ.Ε. και θέσεις έχει καταθέσει για τα προβλήματα που δημιουργεί το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών, αλλά και νομική στήριξη για την προσφυγή στο ΣτΕ διαθέτει.

Επειδή η παραπληροφόρηση και ο λαϊκισμός έχουν και τα όριά τους, ερωτάται ο κ Δρακονταειδής: Γιατί οι ενέργειες των Δήμων μέσω της Κ.Ε.Δ.Ε. δεν μας καλύπτουν; Γιατί η Π.Σ.Ε. δεν δέχεται την νομική κάλυψη της Κ.Ε.Δ.Ε. που καλύπτει όλους τους Δήμους;

Με το δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 9-1-2013 η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή (Π.Σ.Ε.) αναγνωρίζεται ότι η Κ.Ε.Δ.Ε. συμμετέχει. Μήπως ο κ Δρακονταειδής έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στον καταγγελτικό του λόγο, και να μην υιοθετεί τόσο εύκολα πρακτικές και συμπεριφορές που αμφισβητούν τον ρόλο των θεσμικών οργάνων;

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι για λόγους τάξης και παρά τις αντιρρήσεις μας-για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η Π.Σ.Ε.- συμμετέχουμε στην προσφυγή κατά των υδατοκαλλιεργειών στο ΣτΕ που θα εκδικαστεί στις 30-4-2013.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ       

ΚΩΣΤΑΣ Α. ΑΡΑΒΑΝΗΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *