Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Αναμενόμενη η παραίτηση του Γεράσιμου Λιβιτσάνου από το Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας

Για  αυτούς που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στον χώρο της Αριστεράς στη Λευκάδα, η παραίτηση Λιβιτσάνου δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Ο κ. Λιβιτσάνος ο οποίος υπήρξε επι μακρόν και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου πρόσφατα είχε διαφωνήσει με την πολιτική του ΚΚΕ  Λευκάδας στο ζήτημα που αφορούσε τους χειρισμούς της διοίκησης  στην προσπάθεια διάσωσης του ΤΑΟΛ και των εργαζομένων του.

Η διαφοροποίηση του κ. Λιβιτσάνου στο θέμα του ΤΑΟΛ , ενός από τα παλιότερα στελέχη του ΚΚΕ Λευκάδας, ουσιαστικά στάθηκε η αφορμή της διαγραφής του από την οργάνωση, σε μιά δύσκολη συγκυρία για την Λευκάδα και τον λαό της,  σε μια μεταβατική περίοδο και για την Αριστερά , και τον αποκλείει ελάχιστο χρόνο πριν το συνέδριο του Απριλίου του ΚΚΕ  όπου θα μπορούσε να επανακαθοριστεί και με την συμμετοχή του  η πολιτική του κόμματος σε θέματα συνεργασιών.

Η διαγραφή Λιβιτσάνου αποτελεί  “αυτοχειριασμό” και περιχαράκωση του ΚΚΕ Λευκάδας και φέρνει στις μνήμες την εποχή “Γράψα” , όπου και τότε ένα εξίσου σημαντικό κεφάλαιο του ΚΚΕ για την Λευκάδα οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες εκτός κόμματος.

Ο κ. Λιβιτσάνος αυτονόητα λοιπόν παραιτήθηκε.  Mιας κι εκλέχθηκε με την παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ Λευκάδας , αφού δεν είναι πλέον μέλος, ας τον καλωσορίσουμε στην μεγάλη οικογένεια των ανένταχτων αριστερών που φαίνεται  τελευταία να διερύνεται κι είμαστε βέβαιοι ότι, όποτε τον χρειαστεί η κοινωνία της Λευκάδας,  θα είναι αρωγός και υποστηρικτής των αγώνων  της.

ΠΗΓΗ  (video) : lefkadanews.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights