Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στο MEGA και την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει το κανάλι στο ΕΣΡ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο MEGA και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει τον τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν αναγνώσθηκε στο δελτίο ειδήσεων της 4ης Ιανουαρίου η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει σαφείς αιχμές για μεροληψία. Η Κουμουνδούρου φαίνεται καθαρά ότι έχει αλλάξει την επικοινωνιακή της στρατηγική σε αποφασιστικό βαθμό. Μάλιστα χθες υπήρξε έντονη επίθεση κατά του Φαήλου Κρανιδιώτη με αφορμή ένα απαξιωτικό του άρθρο στην εφημερίδα Δημοκρατία.

Προς:
Τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
κ. Ι. Λασκαρίδη

Δευτέρα, 7/1/2012

Κύριε Πρόεδρε,

Απευθυνόμαστε στην ανεξάρτητη αρχή του Ε.Σ.Ρ. για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση, με βάση τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του τηλεοπτικού σταθμού MEGA να μην αναφέρει στο δελτίο ειδήσεων της 4ης Ιανουαρίου ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία μας με τη διεύθυνση του σταθμού ζητήσαμε να αναγνωστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση που αναφερόταν στην κορυφαία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον σταθμό. Επίσης, διατυπώναμε μια σειρά ερωτημάτων προς τον σταθμό που κατά τη γνώμη μας εξηγούν τον τρόπο τοποθέτησής του και κάλυψης του συγκεκριμένου γεγονότος. Η απάντηση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σταθμού ήταν η κατηγορηματική άρνηση της να διαβαστεί η ανακοίνωση ή εναλλακτικά να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκ μέρους του εκπροσώπου τύπου του κόμματός μας .

Παρακαλούμε όπως, με βάση τις αρμοδιότητες του Ε.Σ.Ρ, να παρέμβετε απέναντι σε αυτήν την εξόφθαλμη παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης .

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Πάνος Σκουρλέτης»

7/1/2013
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights