Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Δήμαρχος Μεγανησίου Στ. Ζαβιτσάνος: “Δεν υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένοι νέοι άνεργοι Μεγανησιώτες”

“Δεν υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένοι νέοι  άνεργοι Μεγανησιώτες”,  δήλωσε σε συνάντηση με επαγγελματίες του  νησιού ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος. Αυτό διαπίστωσε εμβρόντητος, όπως μας είπε, επισκεπτόμενος τα γραφεία του ΟΑΕΔ  ή για την ακρίβεια υπάρχει επίσημα καταγεγραμμένος μόνο ένας Μεγανησιώτης άνεργος!

Το γεγονός έχει πολλές αναγνώσεις με την πιο τραγική απ΄ όλες , ότι στην χώρα μας και στα νησιά μας  η ανεργία είναι σε φοβερά υψηλότερα επίπεδα από αυτή που παρουσιάζεται στα επίσημα στοιχεία,  αφού πολλοί είναι οι νέοι μας που γυρίζουν την πλάτη στα προγράμματα ένταξής τους στο εργατικό δυναμικό της χώρας , θεωρώντας τα  ασπιρίνες στο μείζων πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα. Στο Μεγανήσι οι νέοι άνεργοι σε μια συντηρητική καταμέτρηση πρέπει να είναι πάνω από 30  άτομα , χωρίς να υπολογίζουμε τους εποχιακούς και τους ευκαιριακά απασχολούμενους.

Το πρόβλημα  γίνεται μεγαλύτερο, γιατί όπου οι άνεργοι δεν καταγράφονται, δεν είναι και δυνατή και η αξιοποίηση των όποιων προγραμμάτων ( της Ευρωπαϊκής Ένωσης )  κατάρτισης  κι επανένταξης τέτοιων ομάδων στην παραγωγική διαδικασία, με συνέπεια να χάνονται υπερπολύτιμοι πόροι από τις τοπικές κοινωνίες  για την αντιμετώπιση του  έτσι κι αλλιώς  τραγικού φαινομένου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights