Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαΐου 2020

Ζητάμε τη συνοχή της κοινωνίας, αφού πρώτα την διαλύσαμε

Νέο πυροτέχνημα φαίνεται ν΄ανακάλυψε η δημοτική αρχή στην προσπάθειά της να κρατηθεί στην εξουσία. Έτσι  παρουσιάζοντας  έναν νόμο του 2011 ,τον 4019, που βοηθούσε με φορολογικά κίνητρα  τους πολίτες να συνεταιριστούν, ξαφνικά με λόγια το Μεγανήσι μεταμορφώθηκε σε «Γη της Επαγγελίας» με επιχειρηματίες αγγελικά πλασμένους που σκέφτονται το καλό των συνανθρώπων τους και το δήμο εγγυητή της καλής λειτουργίας του όλου εγχειρήματος.

Καθόλου δεν φαίνεται να πτοήθηκε ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο «πρωτοκλασσάτο» μέλος τού δημοτικού του συμβουλίου και τον Πάρεδρο του Βαθιού, που στην ουσία απευθύνονταν σε έναν πολύ στενό του κύκλο επιχειρηματιών που λαμπρύνουν με την απουσία τους στις γενικές συνελεύσεις και στις προσκλήσεις του καθ’ ύλην  αρμόδιου οργάνου τους, του Συλλόγου Επαγγελματιών Μεγανησίου. Μάλιστα σε σχετική μας παρατήρηση υποβάθμισε υποβοηθούμενος από συνεργάτες του το γεγονός.

Επίσης, δεν απάντησε

α) γιατί δεν έχει προβεί  σε  υπόμνημα – διαμαρτυρία ενάντια στα άδικα και βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης σε βάρος των μικρών νησιών και του Μεγανησίου και

β) στην ερώτηση, εάν νομίζει ότι έπειτα από την συνολική του στάση απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης, πως δύναται να τον εμπιστευθούν τόσο οι μικρομεσαίοι (του υπενθυμίσαμε ότι τρεις επιχειρήσεις έχουν κλείσει, τρεις είναι έτοιμες για λουκέτο και πόσες άλλες που δεν ξέρουμε αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα), όσο και η υπόλοιπη κοινωνία που βλέπει το οικογενειακό της εισόδημα τρία χρόνια τώρα να εξανεμίζεται, χωρίς από την πλευρά της δημοτικής αρχής που ηγείται να υπάρχει έστω κι ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Το ανησυχητικό είναι ότι την απάντηση την εισπράξαμε από υπαλλήλους του δήμου  που παρευρίσκονταν στην συζήτηση, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τον δήμαρχο:

Και τι  κάνουμε που μας κόβουνε τα λεφτά; Να πεθάνουμε; Θα κάνουμε και κάτι άλλο. Εγώ π.χ.“, είπε  κάποιος/κάποια, “πήγα και μάζεψα ελιές!!!

Το προσπερνάμε, γιατί καμιά φορά δεν παίζουν ρόλο τα λόγια, αλλά πολύ περισσότερο βαραίνει το ποιος τα λέει. Η ουσία είναι πως γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά του δημάρχου να ξαναβρεί την χαμένη του απήχηση στην Μεγανησιώτικη  κοινωνία, πράγμα ανέφικτο, κατά την ταπεινή μας άποψη, μιας που είναι νωπές οι μνήμες από έντονες αντιπαραθέσεις που ο ίδιος δημιούργησε.

Να θυμίσω τις καταγγελίες σε πολεοδομίες και λιμεναρχεία με επαγγελματίες στην συνεστίαση, να θυμίσουμε καταγγελίες σε κτηνοτρόφους, ελέγχους και καταγγελίες σε ψαράδες, αγωγές στον πρώην Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κατωμερίου και σε δημότη, λεκτικές αντιπαραθέσεις με δημότες, μετρήματα σε τετραγωνικά οικιών-καταστημάτων, φραστικές επιθέσεις σε βάρος της νεολαίας , αφορμή με τα μηχανάκια, με κάτι μικροζημιές στο Σπαρτοχώρι κτλ. Κάτι εκεί με τον τρόπο των προσλήψεων, κάτι με το βιολογικό και το ΣΜΑ που αυθαίρετα όρισαν που θα βάλουν, κάτι τώρα με τις ιχθυοκαλλιέργειες κτλ, κτλ. Αυτή την κοινωνία θυμήθηκε λοιπόν ένα χρόνο πάνω-κάτω ο δήμαρχος κ. Στάθης Ζαβιτσάνος πριν τις εκλογές , ότι μπορεί να την καθήσει σε τραπέζι (τώρα;) να συζητήσει για κοινωνική επιχειρηματικότητα. Κι έβαλε αρχή από πού; Από τους επιχειρηματίες;

Λυπούμαστε πολύ, αλλά ερχόμαστε να υιοθετήσουμε το πόρισμα γνωστού για τις παρεμβάσεις και το χιούμορ του επιχειρηματία: « Δήμαρχε, το καράβι που σε κουβαλούσε όλα αυτά τα χρόνια βούλιαξε κι εσύ ψάχνεις βάρκα για να σωθείς!»

Να δεις πως λέγεται αυτό, πως λέγεται αυτό….α, ναι! Λαϊκή σοφία δήμαρχε, λαϊκή σοφία!

ΥΓ: Για την ιστορία όλες οι φορολογικές ελαφρύνσεις των κοινωνικών επιχειρήσεων έχουν με τροπολογία καταργηθεί και πλέον αντιμετωπίζονται με το ίδιο καθεστώς που αντιμετωπίζονται και οι συνεταιρισμοί, με τα γνωστά αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα!

Για το meganisinews.gr

Γιώργος Γαβρίλης      

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στείλτε μας βοήθεια! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κλείνει διαμαρτυρόμενος τα σχολεία του Μεγανησίου

Σύντομο  ιστορικό Στο 4θέσιο( μέχρι πρότινος)   δημοτικό σχολείο του Μεγανησίου σήμερα φοιτούν  και στις έξι τάξεις 23 παιδιά και υπηρετούν  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *