Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Ενέργειες του Επιμελητηρίου Λευκάδας για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι εκ μέρους της διοίκησης του φορέα καταβάλλονται προσπάθειες για την ενεργοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχετικός νόμος έχει ψηφιστεί από το έτος 2011 και παραμένει ανενεργός την ίδια στιγμή που οι αυτοαπασχολούμενοι καταβάλουν μηνιαία ειδική εισφορά 10 ευρώ για τον σκοπό αυτό. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί και λιμνάζουν στο ταμείο αυτό ξεπερνούν τα  120.000.000 euro και δεν διατίθενται στους δικαιούχους, ενώ παράλληλα οι μικροεπαγγελματίες σε καθημερινή βάση προβαίνουν σε διακοπή εργασιών «βάζοντας λουκέτο» στα καταστήματα τους εξαιτίας της πρωτοφανούς ύφεσης και απομένουν ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους αλλά και τα στοιχειώδη έξοδα των ιδίων και των οικογενειών τους.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου θέματος ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στα πλαίσια της πρόσφατης συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2012, ο Πρόεδρος, κύριος Σωτήρης Σκιαδαρέσης,  ζήτησε από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κύριο Σκορδά, που παρευρίσκονταν στην συνεδρίαση, την άμεση υπογραφή της υπουργικής απόφασης για τη ενεργοποίηση της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης, που θα δώσει μια ανάσα ανακούφισης στους δικαιούχους.

Παρά την διαβεβαίωση του Υφυπουργού ότι θα επιληφθεί του θέματος και δεδομένου ότι παρήλθε διάστημα τουλάχιστον είκοσι ημερών χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια εξέλιξη, ο κύριος Σκιαδαρέσης επικοινώνησε εκ νέου με το Υπουργείο και τον διαβεβαίωσαν ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες  για την ενεργοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης επισημαίνοντας του παράλληλα ότι για την χορήγηση του επιδόματος θα θεσπιστούν εισοδηματικά και ασφαλιστικά κριτήρια.

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι θα ασκεί κάθε δυνατή πίεση προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων των μελών του και για το λόγο αυτό σας καλούμε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του φορέα και να ενημερώνετε τη διοίκηση για κάθε θέμα που σας απασχολεί.

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *