Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Γιώργος Καλούδης: “Θα σας πάρουν τα σπίτια”. Ολόκληρη η ομιλία (update)

Οι Εξολοθρευτές των επαγγελματιών  και της μικρομεσαίας τάξης & φτωχοποιητές του λαού  έχουν  αδικαιολόγητα πολλά  σπίτια και μαγαζιά.

Να δώσουν το καλό παράδειγμα όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας:

Μείωση μισθού βουλευτών σε 1.000€ το μήνα, άμεση κατάργηση της σύνταξης των βουλευτών, να  δώσουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους στο κράτος.

Η ομιλία του Γιώργου Καλούδη στη πίττα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων την 1-1-2013.

Αυτά που κατάφεραν μέσα σε 3 χρόνια οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.  που ψήφιζαν και στήριζαν  τις κυβερνήσεις Γ.Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ)  από τις 10 Μάη 2010  με τα καταστροφικά για το λαό μας και τον τόπο μας 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑ είναι:

1. Φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού.

2. Εξολόθρευση της μικρομεσαίας τάξης: επαγγελματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, περιπτεράδες, (ΦΠΑ 23%, φόρος εισοδήματος 27% από το πρώτο ευρώ, ΔΕΗ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ, τι μένει;). Εξολοθρεύουν με σχέδιο και από δόλο τους υπερασπιστές των ατομικών ελευθεριών, των ατομικών δικαιωμάτων, των κοινωνικών δικαιωμάτων: Τους Δικηγόρους και τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

3.Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

4.Κάθε 3 λεπτά κλείνει χρεωκοπημένο ένα μαγαζί.

5.Κάθε 10 λεπτά ένας άνεργος πτυχιούχος Πανεπιστημίου ετοιμάζεται να φύγει για το εξωτερικό.

6. Έκοψαν τα φάρμακα από τους καρκινοπαθείς.

7.Έκοψαν ακόμη και από τη μικρή σύνταξη των αγροτών, που ζάρωναν 40 χρόνια στα χωράφια για να θρέψουν τους Έλληνες.

Σε λίγο η κυβέρνηση Σαμαρά που υποτίθεται ότι εξέφραζε μέρος των αστών και της μικροαστικής τάξης, έχοντας μεταπρατηθεί και αυτή σε υπόδουλη των τραπεζιτών και οι βουλευτές σε υπάλληλους των τραπεζιτών και των 5, κατά τον Κ. Καραμανλή, νταβατζήδων, θα σας πάρουν και τα σπίτια, αφού πρώτα σας έκλεψαν τα χρήματα με το Χρηματιστήριο και μετά σας κυνηγούσαν οι τράπεζες για να πάρετε κάθε είδους δάνειο και κάρτα και να σας χρεώσουν.

Όταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρωσσίας κόμης Ιωάννης Καποδίστριας μετά από πρόταση του αρχιεπαναστάτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη εκλέχτηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στην ουσία ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Γ΄ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Προηγήθηκαν η Δημοκρατία των ΗΠΑ το 1776 και η Γαλλκή Δημοκρατία το 1789),  και μόλις διόρισε τη πρώτη κυβέρνησή του έδωσε τη κατεύθυνσή του λέγοντας και γράφοντας.

«Ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν, θέλουν γνωρίσει μεθ ‘εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς  αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματος των και με τας εκδουλεύσεις των , αλλ’ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.»

«… εφ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματα μου αρκούν δια να ζήσω,, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν.»

Ιωάννης Καποδίστριας,

Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ’ Εθνοσυνέλευση

ΦΥΣΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ  από την οικογένεια των Μωραιτών Πετρόμπεη.

ΟΙ μνημονιακοί υπουργοί και βουλευτές (και όχι μόνον) εμφανίζονται σήμερα με  14 και 19 σπίτια και μαγαζιά. Μεγάλος πλούτος.Και στην Αθήνα έχουν σπίτια και μαγαζιά.Χωρίς να εξηγούν πως τα απέκτηασαν.

Οι Μνημονιακοί και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ με τα δελτία των 8 των αθηναικών καναλιών ταίζουν με πολιτικό χασίσι το λαό για υποταγή, ραγιαδισμό με τις δόσεις ! ! ! και τους εκβιασμούς ! Μας θέλουν φοβισμένους, σιωπηλούς και με κατεβασμένο το κεφάλι.

Εμείς δεν κάνουμε  το χατίρι των Μνημονιακών εξολοθρευτών του λαού.

Ζητάμε ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Να μειωθεί ο μισθός των βουλευτών από 10.000€ το μήνα σε 1.000€ το μήνα για να νοιώσουν πως ζεί ο λαός.Εάν είναι εκπρόσωποι του λαού και δεν είναι μία κάστα.

Να καταργηθεί η σύνταξη των  βουλευτών και υπουργών αναδρομικά. Τους αρκεί η σύνταξη του επαγγέλματός τους.

Να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.

Να δώσουν τα σπίτια τους και τα μαγαζιά τους στο κράτος.

Να συγκληθεί Συντακτική Συνέλευση και τα οικονομικά και πολιτικά εγκλήματα υπουργών και βουλευτών να μην παραγράφονται ποτέ και να παραπέμπονται από τη τακτική δικαιοσύνη και όχι από τη Βουλή που μέχρι σήμερα ο ένας κουκούλωνεται τα εγκλήματα του άλλου.

Ο μέγιστος Νικόλαος Πλαστήρας, ο Μαύρος Καβαλλάρης(ο πάππους μου είχε τη τιμή νάναι πολεμιστης στο τάγμα του) ήταν ο μόνος αξιωματικός που έφερε τη μεραρχία του συντεταγμένη στη Σμύρνη, μετά τη πανωλεθρία στο Αφιόν Καραχισάρ. Και από εκεί στον Έβρο για να σταματήσει τη τουρκική προέλαση. Και τη σταμάτησε.

Ο Νικόλαος Πλαστήρας εκλέχτηκε 2 φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Όταν πέθανε το 1952 ως εν ενεργεία Πρωθυπουργός πέθανε πάμπτωχος σε ένα ψαθί, χωρίς ένα ιδιόκτητο σπίτι, χωρίς μία δραχμή κατάθεση. Μόνον ένα μαύρο άλογο είχε και αυτό το δώρησε στο νεοελληνικό κράτος.

Αναζητείται Ιωάννης Καποδίστριας.

Αναζητείται Νικόλαος Πλαστήρας.

Ας μην έχετε καμμία αμφιβολία. Θα έρθει κάποιος Πλαστήρας. Είναι ιστορική αναγκαιότητα.

Εμείς ζητάμε από τον Επτανησιακό Λαό  νάχει:

ΨΗΛΑ το κεφάλι.

Χαμόγελο.

Πίστη στις ζωντανές και όχι τις προσκυνημένες δυνάμεις του τόπου μας.

Να κλείσει τη τηλεόραση και να μην βλέπει αθηναικά κανάλια.

Να βλέπει μόνον τοπικά κανάλια, να ακούει ραδιοφωνικούς σταθμούς που καλλιεργούν τη σκέψη όπως και οι εφημερίδες, και συζητήσεις στα καφενεία.

Όσοι δεν έχουν μπεί στο διαδίκτυο να ζητήσουν από τα παιδιά τους να τους μυήσουν στον κόσμο της δημοκρατίας μέσω των blogs kai facebook.

Να κάνουν και αν προκαλούν το  διάλογο και συζητήσεις.

Και θα ανατρέψουμε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και τους εξολοθρευτές του Επτανησιακού Λαού.

Επτανήσιες, Επτανήσιοι,

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Είναι αναγκαία μία μικρή συμπλήρωση στη πρόταση για τους υπουργούς βουλευτές που δεν συμπεριελήφθη στο παραπάνω κείμενο:

Με βάση το κατακρεουργημένο από τους Μνημονιακους Σύνταγμα το Πολίτευμα είναι Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.

Οι βουλευτές πρέπει να είναι εκπρόσωποι του λαού που τους εκλέγει και ΟΧΙ όπως στη πράξη ισχύει δηλ. είναι   μία κάστα υπεράνω των νόμων με προνόμια, παράνομο πλουτισμό, και με το ακαταδίωκτο, όσο και εάν κλέψουν, επειδή …διαλύουν πρόωρα τη Βουλή.

( Siemens, Βατοπέδι κλπ,κλπ).

Είναι αδιόρθωτοι, αμετανόητοι, κυνικοί και αδίστακτοι: Την ώρα που επέβαλαν ΦΠΑ 23% και από εφέτος και φόρο εισοδήματος 27% από το πρώτο ευρώ, εξολοθρεύοντας τη μικρομεσαία τάξη,  για τον εαυτό τους εφέτος θέσπισαν να φορολογείται μόνον το 25% του εισοδήματός τους και αφορολόγητο το 75% του εισοδήματός τους. Αυτό προσβάλλει ευθέως τις αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας που επιβάλλει το Σύνταγμα.

Υπουργοί & βουλευτές, ως εκπρόσωποι του λαού και όχι ως τύραννοι, πρέπει να ακολουθούν τη πορεία του λαού: Φτωχαίνει

Ο λαός να φτωχαίνουν και αυτοί. Φορολογείται άγρια ο λαός να φορολογούνται άγρια και αυτοί. Κανένα αφορολόγητο στους αδίστακτους βουλευτές.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

Η κυβέρνηση Σπύρου με κεντρικές κυβερνήσεις στην Αθήνα Γ.Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά έφερε τα Επτάνησα σε χειρότερη θέση τη διετία 2011-2012.

Τουρισμός χωρίς καθημερινές τακτικές συγκοινωνίες δεν αναπτύσσεται. Οι αεροπορικές και ακτοπλοικές συγκοινωνίες των νησιών μας με Αθήνα, με Θεσ/κη, με τις απένατι ακτές,  μεταξύ των νησιών μας και με τις πόλεις του εξωτερικού είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση, ενώ στην Αθήνα και στη Θες/κη οι αστικές συγκοινωνίες επιδοτούνται με 5δις ευρώ το χρόνο, ενώ ο ελλειμματικός ΟΣΕ επιδοτείται με 2δις ευρώ το χρόνο, ενώ τα νησιά του Αιγαίου έχουν επιδότηση στη καθημερινή αεροπορική τους συγκοινωνία, και ενώ στο Αιγαίο οι μεταφορές αγροτικών προιόντων επιδοτούνται στο 100%.

Ο ΦΠΑ παρέμεινε στα Νησιά μας στο 23% ενώ στα Νησιά του Αιγαίου και των Κυκλάδων παρέμεινε στο 5% !

Η  τρικομματική κυβέρνηση  Σαμαρά επανίδρυσε το Υπουργείο «Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής» και πάλι για τους αρχολίπαρους Μωραίτες της Αθήνας το Ιόνιο δεν υπάρχει στο χάρτη.

Δεν έγινε μέσα στο 2012 ούτε μία Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών, ενώ οι Δήμαρχοι συγκάλεσαν 2 Γ.Σ., έκαναν πορεία έξω από το υπουργείο και κέρδισαν και 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι Περιφερειάρχες πήραν…οοο ευρώ!

Ίδρυσαν Αποκεντρωμένη Διοίκηση «Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και …Ιονίου» με έδρα τη Πάτρα, με το μυαλό τους στα έσοδα από τον τουρισμό, στα πετρέλαια, στον πλούτο μας και στον ασφυκτικό πολιτικό έλεγχο από όσο πιο μακρυά  γίνεται για να είναι ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ, και στη συνέχεια αποδυνάμωσαν  τα νησιά μας από περιφερειακές υπηρεσίες(Τράπεζα της Ελλάδος, ΙΚΑ, Περιφερειακές Διευθύνσεις Εφοριών, Εργασίας, Δευτεροβάθμιες Υγιειονομικές  Επιτροπές κλπ) σε Γιάννενα και Πάτρα.

Κατήργησαν τα Ειρηνοδικεία  Ληξουρίου,Ιθάκης,Παξών, Λευκίμμης .

Θέλουν να φάνε ακόμα και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο του Ληξουρίου, ενώ είναι δωρεά-ευεργασία.

Τα ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ Αεροδρόμιου και Λιμανιού Κέρκυρας με 25εκατομμύρια ευρώ το χρόνο το Αεροδρόμιο στα κρατικά ταμεία και με 3 εκ.€ το χρόνο στα κρατικά ταμεία, θέλουν να τα δώσουν πλιάτσικο σε φίλους τους και για να διευκολυνθούν σχεδιάζουν τη μεταφορά της διοίκσης του Λιμανιού της Κέρκυρας στη Πάτρα υπό την Πάτρα και αυτό !

Το δόγμα τους: «Όσο πιο μακρυά από τους Επτανήσιους τόσο πιο καλά για την αθηναική ολιγαρχία».

Σε όλα τα παραπάνω  η  μεν κυβέρνηση Σπύρου καμμία διεκδίκηση και απλά αναφωνούσε:  “YES MEN!», οι δε μνημονιακοί βουλευτές και βουλευτίνες Γκερέκου-Βοσκοπούλου και Δένδιας ψήφιζαν το κακό μας και την εξολόθρευσή μας.

Από δράσεις «πλούσιες:» Φυλλάδια και φυλλάδια και φυλλάδια και ταξείδια για τουριστική προβολή νησιών με τις χειρότερες συγκοινωνίες νησιών της Ευρώπης, με δρόμους άθλιους και με πόλεις, με πρωταθλήτρια  τη πόλη της Κέρκυρας, βρώμικες και χωρίς φωτισμό.

Και  από έργα:

Στη Λευκάδα δεν εκτελείται ούτε ένα έργο του  ΕΣΠΑ( Χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαική Ένωση).

Εμπορικό Λιμάνι Αργοστολίου τίποτα.

Για το Λύκειο Αργοστολίου έγινε μία φιέστα που είναι φούμαρα διότι η ένταξη έγινε χωρίς τη δέσμευση για τη συνέχειά του.

Στη Κέρκυρα τα ΦΡΑΓΜΑΤΑ για αξιοπρεπή ύδρευση των Κερκυραίων ήταν ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ απάτης των λαθρεπιβατών της εξουσίας.

Στη Ζάκυνθο τα κρουαζερόπλοια περνάνε και οι Ζακυνθοί κουνάνε μαντήλια.

Μαντήλια κουνάνε και οι Κερκυραίοι στα καράβια της γραμμής Ιταλία – Ελλάδα, αφού δεν πιάνει πλέον κανένα Κέρκυρα !

Όποιος δεν γνωρίζει καλά ιστορία και όποιος δεν έχει διδαχθεί από την ιστορία και των Επτανήσων και της Ελλάδας, δεν κάνει ούτε για δημοτικός σύμβουλος.

Πελοππονήσιοι δολοφόνησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια,

Πελοποννήσιοι  υπήκοντες στα κελεύσματα της αθηναικής ολιγαρχίας  έχουν σχεδιάσει και αποπειρώνται να καταλύσουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αφού μας έχουν ήδη καταληστεύσει τον πλούτο για να πάρουν ότι χρυσάφι απέμεινε από τον τουρισμό, το χρυσάφι από τα Λιμάνια μας και τα αεροδρόμιά μας και το ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΑΦΙ που  έρχεται.

Επτανήσιες, Επτανήσιοι:

ΨΗΛΑ το κεφάλι.

Χαμόγελο.

Πίστη στις ζωντανές δυνάμεις των Επτανήσων και όχι στις προσκυνημένες δυνάμεις.

Κλείστε τις τηλεοράσεις και  μην  βλέπετε αθηναικά κανάλια που ταίζουν μνημονιακό πολιτικό χασίσι υποταγής και ραγιαδισμού τον  λαό.

Να βλέπετε μόνον τοπικά κανάλια, να ακούτε ραδιοφωνικούς σταθμούς που καλλιεργούν τη σκέψη όπως και οι εφημερίδες, και να κάνετε συζητήσεις στα καφενεία.

Όσοι δεν έχετε  μπεί στο διαδίκτυο να ζητήσετε  από τα παιδιά σας  να σας μυήσουν στον νέο κόσμο της δημοκρατίας μέσω των blogs kai facebook.

Να προκαλείτε  το  διάλογο και τις συζητήσεις.

Και θα ανατρέψουμε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και τους εξολοθρευτές του Επτανησιακού Λαού.

Επτανήσιες, Επτανήσιοι,

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ με χαμόγελο για την ανατροπή.

Μέρος των προτάσεων αυτών δεν με άφησαν να τις  πω, διότι με διέκοπταν συνεχώς και  διατυπώνονται και ως πρωτοχρονιάτικο μήνυμα.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Απαιτούν την άμεση επαναλειτουργία της κλινικής και χρηματοδότηση του νοσοκομείου Λευκάδας και προχωρούν σε κινητοποιήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ       Το Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων κατά την συνεδρίαση του στις 30/3/2015 επανεκτιμώντας τη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights