Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Σεπτεμβρίου 2022

Εκατομμύρια οι οφειλές πολιτών και οργανισμών στις ΔΕΚΟ

 

Σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές πολιτών αλλά και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας. 

Υπολογίζεται ότι το τρέχον ποσό από απλήρωτες οφειλές δήμων αγγίζει τα 170 εκ.€ στο τέλος του 2010 έναντι 137 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2009.

Πρώτος στη λίστα κακοπληρωτών βρίσκεται ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με οφειλές ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ που μαζί με τις προσαυξήσεις φθάνουν τα 22 εκατομμύρια ευρώ. Η ΕΥΔΑΠ μάλιστα είχε δεσμεύσει και δημοτικούς λογαριασμούς.

Εκατοντάδες εκατομμύρια όμως είναι και οι οφειλές προς τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με στοιχεία της επιχείρησης τον Οκτώβριο του 2010 το ποσό από απλήρωτους λογαριασμούς ανήλθε σε 386 εκατομμύρια ευρώ έναντι 285 εκατομμυρίων το 2009.

Η ΔΕΗ, για να διευκολύνει τους καταναλωτές, τους καλεί να προσέλθουν σε διακανονισμό, ενώ την ίδια δυνατότητα δίνει στους καταναλωτές και η Εταιρεία Παροχής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και κοινόχρηστα. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα, το ποσοστό εκείνων που δεν είναι συνεπείς στην πληρωμή κοινοχρήστων είναι υψηλό.

Τέλος, πολλοί δήμοι δέχονται συνεχείς πιέσεις από καταστηματάρχες και ενοικιαστές για μείωση των δημοτικών τελών, κάτι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί δεδομένης της κακής οικονομικής κατάστασης πολλών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

 ΠΗΓΗ: SKAI.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.