Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Μαρτίου 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Συλαλητήριο στις 22/3/2011

ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ 2011

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ 8 μμ

 

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Οι φονιάδες ιμπεριαλιστές  σφάζουν το λαό της Λιβύης

Να κλείσει η βάση  στο ΑΚΤΙΟ


 

Το Εργατικό Κέντρο μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ καταγγέλλουν στους εργαζόμενους της Λευκάδας και της Βόνιτσας,  την επέμβαση των ιμπεριαλιστών με μπροστάρη την ΕΕ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, ενάντια στο λαό της Λιβύης.

      Οι ανθρωπιστικές κορώνες που ξεστομίζουν για την  παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης, δε μπορούν να κρύψουν τις φανερές ματιές τους για τα πετρέλαια και τις νέες εστίες κερδοφορίας που δημιουργούνται.

Πρέπει να καταδικαστεί τώρα η κυβέρνηση, που εμπλέκει τη χώρα μας και συμπράττει στους πολεμικούς σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, εκχωρώντας τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα εδάφη μας.

Το σύνθημα πρέπει να είναι ένα: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Καμιά εμπλοκή της χώρας με στρατιωτικά μέσα και Έλληνες φαντάρους. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να κλείσει η βάση στο ΑΚΤΙΟ, να μη δοθεί κανένας ελληνικός χώρος, είτε αφορά τη στεριά, τη θάλασσα ή τον αέρα, στο νέο μακελειό.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση μας στο λαό της Λιβύης. Οι εργάτες έχουν υποχρέωση να δυναμώσουν την ταξική πάλη, να αναπτύξουν δράση κατά των ιμπεριαλιστών, να ορθώσουν μέτωπο κατά του κεφαλαίου που καταπατά τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και στηρίζει  τα συμφέροντα του με τους δολοφονικούς

σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ενάντια στα νέα δεινά που φέρνει η σύνοδος κορυφής της Ε.E. στις 25 Μαρτίου

Το Εργατικό Κέντρο μαζί με το ΠΑΜΕ, εν όψει της συνόδου κορυφής στις 25 Μαρτίου διαδηλώνουμε ενάντια στα νέα μέτρα φωτιά που ήδη έχουν συζητηθεί από τις 11 και θα επικυρωθούν στις 25 Μαρτίου.

Το πολιτικό προσωπικό των πολυεθνικών, των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, θα καταλήξουν πως θα διασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανείων, πως θα διασφαλιστούν τα κέρδη τους, με ποια μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Η συζήτηση που ήδη έγινε αφορά την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, με μείωση μισθών και συντάξεων, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με χτύπημα των βαρέων και ανθυγιεινών, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση της έμμεσης φορολογίας και αντίστοιχα μείωση των φόρων στο μεγάλο κεφάλαιο και μια σειρά άλλων μέτρων στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια, που κάνουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, κόλαση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος σε συσκέψεις – συγκεντρώσεις να ενημερωθούν για τις αποφάσεις της Ε.Ε. γιατί παίρνονται τα μέτρα αυτά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights