Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2023

Έθνος της Κυριακής: “Βγάζουν στο σφυρί τα σαλέ της Αράχωβας”

Σχόλιο ΜΝ: Εκεί δεν μας είπαν τα κανάλια πως γίνεται πανικός; Έρχεται η ειδησιογραφία να μας επιβεβαιώσει! Δείτε το:

“Γκρεμίστηκε το όνειρο που είχε χτιστεί στις χιονισμένες βουνοκορφές«Από τα ψηλά στα χαμηλά κι από τα πολλά στα λίγα» λέει ο σοφός λαός και στην …
περίπτωση των κοσμικών προορισμών της Ελλάδας και των πανάκριβων ακινήτων η εικόνα που καταγράφεται είναι τουλάχιστον ζοφερή.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, τα κοσμικά κάστρα πέφτουν το ένα μετά το άλλο καθώς η οικονομική κρίση έχει «βουλιάξει» την κτηματαγορά και έχει οδηγήσει πολλούς διάσημους να αναζητούν αγοραστές για τα ακίνητα που διαθέτουν.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και στην Αράχοβα, όπου σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς, από το 2010 έως σήμερα παρατηρείται υποχώρηση των τιμών πάνω από 50%, Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νεόδμητα σπίτια πωλούνται πλέον ακόμη και κάτω από 1.000 ευρώ/τ.μ., έως 3.000 ευρώ/τ.μ. για τα πολύ ακριβά, ενώ υπάρχουν μεταχειρισμένες κατοικίες που προσφέρονται με 740 ευρώ το τ.μ.

Τα ελληνικά και ξένα μεσιτικά γραφεία και οι ιστοσελίδες έχουν γεμίσει από αγγελίες πώλησης κατοικιών στον Παρνασσό. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για σπίτια αξίας από 100.000 έως 250.000 ευρώ, τα οποία προσφέρονται και με έκπτωση 30-50 χιλιάδες αν η συμφωνία κλείσει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.Τα περισσότερα σπίτια που πωλούνται ανήκουν σε κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν καταστραφεί από την επένδυση τους αφού αγόρασαν γη σε υψηλές τιμές και τώρα τα δίνουν όσο όσο.

Η κρίσιμη όμως έχει χτυπήσει και τους διάσημους ιδιοκτήτες σαλέ στον Παρνασσό που με απόλυτη διακριτικότητα έχουν αναθέσει σε κτηματομεσίτες την πώληση των ακινήτων τους.Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι και η Γωγώ Μαστροκώστα και ο Τραϊανός Δέλλας που προωθούν την πώληση δύο μεζονετών, που μάλιστα ανακαινίστηκαν πρόσφατα.

Πρόκειται για ξύλινες κατασκευές στην Αράχοβα οι οποίες φέρεται να πωλούνται προς 150.000 ευρώ η μία.Αλλά και ο Γιώργος Βουλγαράκης είχε αγοράσει τρία ακίνητα στον Παρνασσό, τα οποία φέρεται να έχει ήδη πουλήσει.

Πηγή

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση από το Ιντιστούτο Ερευνών & Πολιτικής Στρατηγικής: «Έξοδος από την κρίση: Η πρόκληση της εναλλακτικής πορείας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 10/05/2013             Το Ινστιτούτο Ερευνών & Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) στο πλαίσιο του προγράμματός του για έναν ευρύτατο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights