Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στη συνεδρίαση της 19/3/11

1. Η εισήγηση του Επικεφαλής της παράταξης Γιώργου Καλούδη για το 1ο θέμα Η.Δ., τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος.

 « Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων είναι ο φυσικός διάδοχος της Ιονίου Βουλής. Φέρει μία μεγάλη παράδοση, μία σπουδαία κληρονομιά, αφού εδώ, στα Επτάνησα ιδρύθηκε το 1800, πριν 211 χρόνια, το πρώτο Ελληνικό κρατικό μόρφωμα, ίσως το πρώτο Ελληνικό κράτος. Εδώ λειτούργησε από το 1800 μέχρι το 1864, η Ιόνιος Βουλή, το πρώτο ελληνικό κοινοβούλιο της Νεώτερης Ελλάδας.

   Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το αγνοεί ή να το ξεχνάει αυτό !

   Αλλά και Ιόνιος Βουλή να μην είχε προυπάρξει του Ελληνικού κράτους στα Επτάνησα, πάλι θα έδει να αντιμετωπισθεί ως μία μικρή Βουλή, αφού οφείλει και πρέπει να συζητά και τα μεγάλα θέματα και τα μικρά.

   Τα προβλήματα είναι πολλά και τα περισσότερα από αυτά είναι λιμνάζοντα και χρονίζοντα, εδώ και πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα δημιουργούνται πολλά νέα προβλήματα. Οι  υπερβολικές κυβερνητικές εξαγγελίες για «μικρό πρωθυπουργό κλπ.», που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, δημιούργησαν πολλές προσδοκίες στο λαό, χωρίς αντίκρυσμα.

  Είναι λάθος που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο μία φορά το μήνα. Δεν είναι δυνατόν έτσι να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του απέναντι στον Επτανησιώτικο Λαό. Τα θέματα είναι πάρα πολλά.  Δεν βγαίνουν, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να διεκπεραιωθούν με μία ημέρα συνεδρίαση το μήνα !!! Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι Συμβούλιο  ενός μικρού Δήμου ή ένα κοινοτικό συμβούλιο ενός χωριού, όπως το αντιλαμβάνεται ο προτεινόμενος κανονισμός του Ραγκούση. Είναι Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, είναι μία μικρή βουλή, είναι μία μικρή Βουλή της Επτανήσου.

  Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι  το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι   αφενός μεν Πολιτικό Όργανο  και αναπόφευκτα θα ασχοληθεί με όλα τα μεγάλα θέματα, και διεθνή και της Ελλάδας και της Περιφέρειάς μας και  φυσικά με τα μεγάλα και μικρά διοικητικά προβλήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

  Κατά  συνέπεια πρέπει να εφαρμοσθεί η διεθνής και η ελληνική εμπειρία, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, λαμβανομένης υπόψη και της νησιωτικότητας και του συγκοινωνιακού αποκλεισμού των νησιών μας.

  Πρέπει να συγκαλείται ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, όπως η Σύνοδος της βουλής.Διαρκεί από 2 έως 3 ημέρες. Οι ημερομηνίες σύγκλησής της είναι γνωστές έγκαιρα, προ μηνός, έτσι ώστε όλοι οι σύμβουλοι να μπορούν να προγραμματίζονται.

  Τη 1η μέρα της Συνόδου η θεματολογία είναι οι ερωτήσεις που υποβάλλει η αντιπολίτευση, επίκαιρες ερωτήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και κατεπείγοντα θέματα. Τη 2η και 3η ημέρα συζητούνται τα θέματα της τακτικής ημερήσιας διάταξης.

   Οι συζητήσεις πρέπει να μεταδίδονται ζωντανά σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα των Επτανήσων, για να ενημερώνονται οι Επτανήσιοι για ό,τι συμβαίνει στα νησιά μας.

Β.ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στο Ξενοδοχείο «ΛΕΥΚΑΣ» σε περίπτωση βροχής η αποψινή συγκέντρωση του Σπύρου Μαργέλη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *