Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Αυγούστου 2021

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου δεν συμφωνεί με τις μειώσεις μισθών στους εργαζομένους του ΤΑΟΛ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΙΔΡΥΤΙΚΟ  ΜΕΛΟΣ  ΤΟΥ  Π.Α.ΜΕ

Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7

ΤΗΛ. 2645022466

Αρ.Πρ.

Λευκάδα   14-12-2012

Εγκριτική απόφαση Πρωτοδικείου 36/1944

Αρ. εγγρ. Ειδ. Βιβλ. Επαγ. Σωμ. 11/1951

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου στην τελευταία του συνεδρίαση συζήτησε την πρόταση μείωσης των μισθών στους συναδέλφους στο ΤΑΟΛ.

Το ΔΣ δεν συμφωνεί με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης και ζητά να μην προχωρήσει η εφαρμογή της και να ανακαλεστεί η απόφαση.

Είναι γνωστός σε όλους τους Λευκαδίτες ο χαρακτήρας της Ένωσης, ο ρόλος που έπαιξε όλα τα χρόνια στην προστασία και βοήθεια των αγροτών. Όπως επίσης είναι γνωστά  και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια αλλά και όλες οι Ενώσεις πανελλαδικά.

Η αιτία βρίσκεται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που ακολούθησαν πιστά όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να απαξιωθούν όλα τα αγροτικά προϊόντα και η αγροτική οικονομία από πλεονασματική το 1981 σήμερα να έχει έλλειμμα πολλά δίς €.

Οι αμοιβές των  εργαζομένων είναι σε βαρύτητα ο τελευταίος των παραγόντων που συμβάλλουν στο κόστος λειτουργίας και στα ελλείμματα της Ένωσης. Για μας οι μισθοί και τα μεροκάματα δεν είναι κόστος, σε καμιά δουλειά και καμιά επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι έδειξαν και δείχνουν κατανόηση στην οικονομική κατάσταση της Ένωσης και προσφέρουν και εθελοντικά για να μην κλείσει, αναγνωρίζοντας και τις προσπάθειες της τωρινής Διοίκησης για καλλίτερο νοικοκύρεμα αυτά τα χρόνια.

Απαιτείται μέτωπο των εργαζομένων και της Διοίκησης κατά των κατευθύνσεων της ΕΕ και των Νόμων της κυβέρνησης που στραγγαλίζουν στην κυριολεξία την αγροτιά μαζί και τις Ενώσεις.

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *