Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Μάι 2021

Δελτίο τύπου επιμελητηρίου Λευκάδας σχετικά με παρουσίαση επιχειρηματικού σχεδίου για τον τουρισμό

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Διοικητήριο Λευκάδας η παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Λευκάδας. Η παρουσίαση, που διήρκησε περίπου 2 ώρες και παρουσιάστηκε από τον επιστημονικό συνεργάτη του Επιμελητηρίου για τον τουρισμό, κύριο Γιάννη Μιχαηλίδη, έτυχε ευρείας αποδοχής και εξαιρετικά ευμενών σχολίων από όλους τους παρευρισκομένους. Στην άκρως εντυπωσιακή παρουσίαση αναδείχτηκε αφενός μεν η αδυναμία του τόπου να αξιοποιήσει τόσα χρόνια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει αφετέρου δε η αδυναμία αξιοποίησης του σύγχρονου τουριστικού μάρκετινγκ.

Στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κύριος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, υπογράμμισε «ότι η ποιότητα του έργου και η διαφάνεια των ενεργειών θα είναι γνώμονας σε οτιδήποτε γίνεται και θα πρέπει να είναι ενήμερος κάθε επιχειρηματίας. Καλούμαστε να συμπορευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην προσπάθεια αυτή και ο καθένας από εμάς αναλαμβάνει τις ευθύνες του σε ατομικό και θεσμικό – συλλογικό επίπεδο. Το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για την τουριστική ανάπτυξη της Λευκάδας τεκμηριώνει περίτρανα την αδυναμία του τόπου να ασχοληθεί συλλογικά, τεχνοκρατικά και αποτελεσματικά όλα αυτά τα χρόνια σε ό,τι αφορά το τουριστικό μας προϊόν, αλλά κυρίως καθιστά σαφές ότι υπάρχουν μεγάλες αναξιοποίητες προοπτικές που αποδεικνύουν ότι υπάρχει μέλλον και αισιοδοξία παρά τις αντίξοες σημερινές οικονομικές συνθήκες».

Στην παρουσίαση που όμοιά της όχι μόνο δεν υπήρξε στο παρελθόν αλλά και ούτε πρόκειται να ξαναδούμε στο μέλλον, αφού ξεκινάει η σταδιακή της υλοποίηση, η απουσία του Δήμου Λευκάδας  επιβεβαίωσε την αδιαφορία του να μετέχει  – ή τουλάχιστον να ακούσει ! – την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει ο τόπος για την τουριστική ανάπτυξη.

Τα σχόλια των παρευρισκομένων επιβεβαίωσαν καθολικά ότι δεν θα είμαστε μόνοι μας στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν μερικούς μήνες και που τίθεται πλέον σε στάδιο υλοποίησης.

 

Στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση για τον ορισμό εκπροσώπων από όλους τους παραγωγικούς τομείς του τουρισμού που θα μετέχουν στην υπό σύσταση επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας, καθώς επίσης και ανακοίνωση για το μητρώο που αφορά στελέχη του τουρισμού που προέρχονται από τη Λευκάδα.

 

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *