Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Μαΐου 2021

“Πού πήγαν τα λεφτά μας;”

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ & ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ;

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ.
14-12-2012

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails: yorgoskaloudis@gmail.com, yorgoskaloudis@yahoo.com

EΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
κ.κ. Δένδια, Γκερέκου-Βοσκοπούλου & προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σαμοίλη

ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ & ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΘΛΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;
14-12-2012

1. Οι δρόμοι στα Επτάνησα είναι άθλιοι. Η Κέρκυρα είναι πρωταθλήτρια άθλιων και επικίνδυνων δρόμων που σαραβαλιάζουν τα αυτοκίνητά μας. Στη πόλη και στα χωριά. Στο κέντρο της πόλης, σε όλους τους δρόμους. Όπως μου είπε προχτές ένας ταξιτζής: Αυτά στους δρόμους δεν είναι λακκούβες, αυτά είναι πηγάδια.
2.Πληρώνουμε τεράστια ποσά στο κράτος της αθηναικής ολιγαρχίας κάθε χρόνο. Μόνον από τη Κέρκυρα το 2011 το κράτος-προτεκτοράτο της κ.Μέρκελ και των τραπεζιτών, εισέπραξε:
Από τα περίπου δύο δις ευρώ τζίρο των πρατηρίων βενζίνης, με φόρους επί της βενζίνης 59%, εισέπραξε περίπου δισεκατομμύριο εκατόν εβδομήντα χιλιάδες ευρώ, ως φόρους επί της πωληθείσας βενζίνης αυτοκινήτων.
Από τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων εισέπραξε 80.000.000 ευρώ.

3. Οι κρατικές εξουσίες είναι τρείς:1) Η νομοθετική που νομοθετεί και ελέγχει τη κυβέρνηση-εκτελεστική εξουσία-διοίκηση, δηλ. εσείς οι βουλευτές. 2) Η εκτελεστική εξουσία, δηλ. η κυβέρνηση και η κρατική δημόσια διοίκηση και η Δικαστική εξουσία.

4. Μπορείτε να μας πείτε, εσείς, που είσαστε για 9 σχεδόν χρόνια βουλευτές, εσείς που αφού πρώτα χρεωκοπήσατε τη χώρα με τις σπατάλες, τη κακοδιαχείριση με τα προνόμιά σας και με την ασυδοσία σας, και μετά με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ σας και τους αλλεπάλληλους και διαρκώς νέους φόρους, έχετε εξολοθρεύσει τους επαγγελματίες,τους έμπορους, τους βιοτέχνες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα νοικοκυριά, τους τεκνοποιήσαντες:
α) γιατί οι δρόμοι μας είναι άθλιοι και επικίδυνοι, μία ζωντανή δυσφήμηση για τον τουρισμό μας, ένα καθημερινό βασανιστήριο για εμάς που ζούμε εδώ και σας πληρώνουμε ακριβά, ενώ εσείς ζείτε στο Κολωνάκι;
β) Τι χρήματα ψηφίσατε από τον κρατικό προυπολογισμό για οδοποιία των νησιών μας κάθε χρόνο;

γ)Μπορείτε να μας πείτε που πάνε τα χρήματά μας για δεκαετίες τώρα;

δ) Εσείς που είσθε στη πρώτη συντεταγμένη κρατική λειτουργία, μπορείτε να μας πείτε εάν είναι υποχρέωση του κράτους να μας έχει εξασφαλίσει καλούς δρόμους ;

ε)Αφού αντί να κυκλοφορούμε σε καλούς δρόμους, ως έχετε υποχρέωση να μας εξασφαλίζετε, μας ρίχνετε σε επικίνδυνους και άθλιους δρόμους, ενώ πληρώνουμε τεράστια ποσά, για ποιους λόγους πρέπει να πληρώνουμε και τέλη κυκλοφορίας για άθλιους και επικίνδυνους δρόμους;
Θα μιλήσετε επιτέλους;

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *