Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Σεπτεμβρίου 2021

Η αλήθεια του Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής: Οι φορολογούμενοι πληρώνουν τη σωτηρία των τραπεζών!

Μπορεί και να περάσει απαρατήρητο, ασχολίαστο (ειδικά από πολλά ΜΜΕ), αλλά η σημερινή κουβέντα του Αντώνη Σαμαρά (από την ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής) είναι όλη η αλήθεια γιατην κρίση. Είναι ουσιαστικά η απάντηση στο ποιος την δημιούργησε, ποιος πληρώνει και γιατί η ελληνική κοινωνία σήμερα εξακολουθεί να είναι ο αιμοδότης ενός ακόρεστου συστήματος.

“Είχαμε ένα γόνιμο και θετικό διήμερο για τον τόπο», δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου. Εκτίμησε ότι ο ενιαίος μηχανισμός εποπτείας των τραπεζών θα ανοίξει το δρόμο ώστε να διαχωριστούν τα χρέη που έχουν οι χώρες από τα χρέη των τραπεζών, προκειμένου ο ένας να μην παρασύρει τον άλλο. Έτσι, μελλοντικά οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιούνται από τον ESM χωρίς να πληρώνουν οι φορολογούμενοι.”[ΠΗΓΗ].

Δηλαδή τί μας είπε ο κ. Σαμαράς; Ότι η κρίση του συστήματος είναι η κρίση (πτώχευση) των τραπεζών, οι οποίες σώζονται με τα εξοντωτικά μέτρα που υφίστανται οι πολίτες!

Οι μοναδικοί που θα έτριβαν τα χέρια τους θα έπρεπε να είναι ο Φρήντμαν και ο Volcker, μαζί με όλους τους φονταμενταλιστές των αγορών και τους θιασώτες τους.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *