Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Μαΐου 2021

Αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης ακύρωσης κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών στο ΣτΕ

Αναβλήθηκε και πάλι η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης κατά του Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών, που είχε προσδιοριστεί για τις 5.12.2012. Λόγος αναβολής είναι ότι η Διοίκηση δεν έχει αποστείλει στο δικαστήριο τις απόψεις της επί του θέματος. Και γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού όσο καθυστερεί με τον τρόπο αυτό την εκδίκαση της υπόθεσης, δημιουργεί τετελεσμένα, εκδίδοντας κατ΄ εφαρμογήν του Χωροταξικού δεκάδες διοικητικές πράξεις υπερεπέκτασης και αύξησης δυναμικότητας ιχθυοτροφείων σε όλη την Ελλάδα και θεσμοθετώντας την πρώτη βιομηχανική ζώνη αποκλειστικής ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), στο Νότιο και Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο και το Δίαυλο των Ωρεών.

Θυμίζουμε τι έχει συμβεί: (α) οι εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας έφτιαξαν ένα bussiness plan, με το οποίο χάρισαν στον εαυτό τους όλο τον ελληνικό παράκτιο χώρο, (β) εφτά Υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου θεσμοθέτησαν στις 4.11.2011 με «διαδικασίες – μαϊμού» το bussiness plan αυτό ως το μοναδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του ελληνικού παράκτιου χώρου και  (γ) 111 θιγόμενοι φορείς (ανάμεσα στους οποίους 21 Δήμοι, η ΚΕΔΕ, η Συνομοσπονδία Αλιέων κ.α.) προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της σκανδαλώδους Απόφασης. Λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, η δικάσιμος αρχικά προσδιορίστηκε για τις 2.5.2012, αλλά εν συνεχεία αναβλήθηκε για τις 5.12.2012.  Κατά τα λοιπά, για την έλλειψη επενδύσεων στην Ελλάδα, φταίνε οι φορείς που προσπαθούν να περισώσουν τη νομιμότητα και το περιβάλλον… Νέα δικάσιμος ορίστηκε η 3η Απριλίου 2013.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Λεπέν: Ιστορική τιμωρία για την πλήρης ενσωμάτωση της συμβιβασμένης “αριστεράς” στην ΕΕ και το ευρώ του 4ου Ράιχ

Κλαυθμυρισμοί και οδυρμοί για τη νίκη της Λεπέν στη Γαλλία… Το «σκιάχτρο» της ακροδεξιάς και της φασιστικής απειλής θα ανυψωθεί […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *