Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Ανακοίνωση για το πυρηνελαιουργείο στη Βασιλική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

15 Μάρτη 2011

Αυτές τις μέρες οι κάτοικοι στη Βασιλική Λευκάδος διαμαρτύρονται για ένα σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά την περιοχή τους αλλά και ολόκληρο το νησί της Λευκάδας  και απαιτούν να κλείσει το πυρηνελαιουργείο της  Βασιλικής .

Οι κάτοικοι της Βασιλικής έχουν περιστοιχίσει το εργοστάσιο εμποδίζοντας την λειτουργία του εργοστασίου.

Παρότι έχουν περάσει τόσες μέρες το κράτος μένει αδιάφορο και ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί στις εκκλήσεις της επιτροπής των κατοίκων για να γίνουν όλες εκείνες οι μετρήσεις που θα αναδείξουν το μέγεθος του προβλήματος. Ποια είναι δηλαδή η μόλυνση του εδάφους και του υπεδάφους, η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, η μόλυνση φυτών και ζώων ,η μόλυνση των ανθρώπων.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν μέχρι τώρα δημιουργούν ανησυχία στους πολίτες της Βασιλικής.

Η επιβάρυνση του περιβάλλοντος που προκαλείται από τα  απόβλητα του εργοστασίου και ο κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον είναι πλέον μία πραγματικότητα

Η εγκατάσταση και η λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στην συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι συμβατή με την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Το πυρηνελαιουργείο δεν μπορεί να λειτουργεί δίπλα σε τουριστικές μονάδες.

Δεν μπορεί έτσι να υποθηκεύεται ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης της οικονομικής ζωής της περιοχής .

Πρέπει να σταματήσει άμεσα η λειτουργία του και   να γίνουν όλες εκείνες οι μετρήσεις που ζητούν οι κάτοικοι.

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ.

ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ.

ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, θέλουμε τη καλλιέργεια της ελιάς, θέλουμε ελαιουργεία,  ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και του τουρισμού μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ, ΝΑ  ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ 1986 ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΕΓΑΝΟΙ.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ  ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ.

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ  ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ των συνεργαζόμενων με την ανεξάρτητη  παράταξή μας, βουλευτών  Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *