Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιουλίου 2021

Εμβολιάστηκαν σκυλιά κι άνθρωποι στην Καστοριά μετά από κρούσμα λύσσας

Πάνω από οκτακόσιοι εμβολιασμοί ποιμενικών σκύλων πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Καστοριάς μετά την εκδήλωση κρούσματος λύσσας σε σκύλο στην περιοχή της Ιεροπηγής, στα μέσα Νοεμβρίου.

Το συγκεκριμένο ήταν το δεύτερο κρούσμα καθώς το πρώτο είχε εκδηλωθεί σε αλεπού στην τοπική κοινότητα Παλαιοκάστρου της Σιάτιστας, στα τέλη Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή και οι δήμοι της περιοχής έχουν ξεκινήσει εμβολιασμούς σε αδέσποτα σκυλιά.

Εμβολιασμοί γίνονται και σε άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι κτηνίατροι, οι κυνηγοί, οι κτηνοτρόφοι, αλλά και μέλη συνεργείων που πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε ζώα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, συνεχίζεται η εφαρμογή των προληπτικών μέτρων για να αποφευχθεί η εκδήλωση νέου κρούσματος, ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων δειγμάτων από οκτώ σκύλους και δύο πρόβατα που είχαν δαγκωθεί από τον μολυσμένο σκύλο και στη συνέχεια θανατώθηκαν.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει ο κ. Σαββόπουλος, δεν υπάρχουν στοιχεία για νέα κρούσματα λύσσας στη γειτονική Αλβανία, από όπου εικάζεται ότι μεταφέρθηκε ο ιός στη χώρα μας. Το τελευταίο κρούσμα, κατά τον αντιπεριφερειάρχη, είχε καταγραφεί σε αλβανικό έδαφος τον περασμένο Φεβρουάριο.

πηγή: newsbeast.gr

δείτε σχετικά: Άκρως ανησυχητικό πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα λύσσας σε σκύλο στη Καστοριά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *