Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Μάι 2021

Ραγδαία αύξηση τροχαίων ατυχημάτων στο Μεγανήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθές νωρίς το βράδυ στο δρόμο Σπαρτοχώρι-Κατωμέρι περίπου στο ύψος του γηπέδου του μπάσκετ. Το νέο τροχαίο έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των τροχαίων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα και κρούει το καμπανάκι στην τοπική κοινωνία για ν’ αναζητήσει  και να εξαλείψει  τις  γενεσιουργές  αιτίες του φαινομένου, πριν το ποσοστό μεταφραστεί και σε ανθρώπινα θύματα.

Αναζητήσαμε απάντηση μεταξύ φίλων οδηγών στο νησί  μας στην εξής ερώτηση: «Που νομίζετε ότι οφείλεται η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στο Μεγανήσι;», προσπαθώντας να βάλουμε ένα λιθαράκι σε μια κατά κάποιο τρόπο διαφώτιση της κοινής γνώμης του νησιού μας, με τις λιγοστές γνώσεις μας, τον ερασιτεχνισμό μας αν θέλετε, αλλά με αρκετή αγάπη για το νησί και τους ανθρώπους του.

Καταγράφουμε μερικές από τις απαντήσεις που πήραμε με την ελπίδα ότι θα τις διαβάσει ο καθένας μας και θα φροντίσει εάν μπορεί σε κάτι να συμβάλλει:

α) Η επικινδυνότητα ορισμένων σημείων στο οδικό δίκτυο του Μεγανησίου και η έλλειψη σήμανσης σ’ αυτά αλλά και καθρεπτών όπου η ορατότητα είναι περιορισμένη.

β) Η κακή συντήρηση των οχημάτων, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και η έλλειψη τεχνικού ελέγχου σε πολλά οχήματα που κυκλοφορούν στο νησί.

γ) Η υπερβολική ταχύτητα των οδηγών και κυρίως των νέων που  επιδίδονται σε ιδιότυπους «αγώνες ταχύτητας» χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο σε μια προσπάθεια εκτόνωσής τους.

δ) Η οδήγηση υπό από την επήρεια αλκοόλ και όχι μόνο.

ε) Η επικράτηση καιρικών συνθηκών που ευνοούν την κακή κατάσταση του οδοστρώματος .

Ας  ελπίζουμε ότι από αύριο κιόλας ο καθένας μας θ’ αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και θα φροντίσουμε όλοι μαζί να μην εκθέτουμε τον εαυτό μας και πολύ περισσότερο  τους συνανθρώπους μας σε κίνδυνο. Αστυνομικά ποτέ σε ώριμες κοινωνίες δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα. Είναι καιρός να λειτουργήσουμε υπεύθυνα ή τουλάχιστον να καταβάλλουμε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς και μόνο εμείς θα βγούμε κερδισμένοι και κυρίως αρτιμελείς. Το Μεγανήσι  είναι πολύ μικρό για να σηκώσει το βάρος απωλειών σε ανθρώπινες ζωές. Ας κάνουμε κάτι πριν να είναι πολύ αργά!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *