Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Νοεμβρίου 2019

Αποδοκιμάστηκε έντονα στο έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για το “Παρατηρητήριο” στους ΟΤΑ

Εγκύκλιο σε όλους τους δήμους προκειμένου να καταγραφούν τα λειτουργικά κενά, απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, με σκοπό, όπως ανακοίνωσε στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αυτά να καλυφθούν στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας.

Όμως, τόνισε, οι μετακινήσεις των εργαζομένων θα πρέπει να συνοδεύονται και από τις αντίστοιχες πιστώσεις.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, προκειμένου οι ΟΤΑ να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου για κενές οργανικές θέσεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει την πρόταση της ΚΕΔΕ για επαναφορά του διευθυντικού δικαιώματος στον δήμαρχο, ώστε να μπορεί να αποφασίζει εν λευκώ μετακινήσεις υπαλλήλων και υποστηρίζει την άρση του ασυμβίβαστου.

Εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από τους εκατοντάδες συμμετέχοντες στο συνέδριο, ο κ. Στυλιανίδης υποστήριξε τον θεσμό του Παρατηρητηρίου, το οποίο, όπως τόνισε, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι δήμοι να πάρουν στο πλαίσιο των ΚΑΠ το 1,1 δισ. ευρώ -το οποίο αρχικά σχεδιαζόταν να περικοπεί επιπλέον της μείωσης κατά 60% των πόρων της Αυτοδιοίκησης τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι το Παρατηρητήριο δεν είναι μόνο εποπτικός θεσμός, αλλά και μηχανισμός για την προσφορά πρόσθετων εργαλείων για την ανάπτυξη των δήμων.

Στο πλαίσιο των «έξυπνων χρηματοδοτικών εργαλείων» για την οικονομική ενίσχυση των δήμων ανέφερε, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των δήμων, καθώς και την αξιοποίηση των απορριμμάτων και των φωτοβολταϊκών.

ΠΗΓΗ : ethnos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ – Φωνή Βυθού

Ένα βίντεο αφιέρωμα στα τρία χρόνια περιβαλλοντικών δράσεων μέσω της εκστρατείας “Φωνή Βυθού” ΠΗΓΗ: ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ Σχετικά Τι είδαν ή καλύτερα […]

– “Ζει ο μπάρμπας στη Κορώνη;” – “Ζει και βασιλεύει”. “Διακομματικό πάρτι” διορισμών ημετέρων στη Βουλή

Μάλλον τίποτε άλλο δεν θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα αυτό που διαβάζουμε σήμερα στο διαδίκτυο σε έγκριτες και έγκυρες ενημερωτικές […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *