Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιουλίου 2021

Πρώτος σε ψήφους ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν αποδέχθηκε την αριστίνδην εκλογή του στη νέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Με 2.096 ψήφους αναδείχθηκε πρώτος ο Α. Τσίπρας στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα σε σύνολο 2.897 συνέδρων που ψήφισαν (2.879 έγκυρα, 9 άκυρα, 9 λευκά) το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (της πλειοψηφίας) έλαβε 2.008 ψήφους ή 74,29% και η Αριστερή Πλατφόρμα (Αριστερό Ρεύμα) 695 ψήφους ή 25,71%.

Βάσει της ψηφοφορίας, συμπληρώνονται οι 226 έδρες για την Κεντρική Επιτροπή, ενώ οι υπόλοιπες 75 έδρες (301 συνολικά) θα υποδειχθούν από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του κόμματος Α. Τσίπρας ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα αποδεχθεί το διορισμό του στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά θα διεκδικήσει την ψήφο των αντιπροσώπων.

Το «Αριστερό Ρεύμα» του Π. Λαφαζάνη ζήτησε να διεξαχθεί η ψηφοφορία με ξεχωριστά ψηφοδέλτια, αίτημα που έγινε δεκτό από την ηγεσία. Έτσι  οι σύνεδροι ψήφισαν από δύο λίστες, αλλά σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, δηλαδή είχαν το δικαίωμα να βάζουν σταυρό και στις δύο λίστες.

Η Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε την Κυριακή από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Η Κεντρική Επιτροπή θα καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ έως το ιδρυτικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη  άνοιξη.

ΠΗΓΗ : exelixeis.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση και η παραίτηση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Ν. Χανιά σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας που χαρακτηρίζει ανεξήγητη και ανήθικη την πράξη του

Tο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, έγραψε μια επιστολή […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *